Meisje (9) verdronken in zwembad Les Sables-D’Olonne Frankrijk

Date:

Deel bericht:

Les Sables-D’Olonne – Een 9-jarig Nederlands meisje is afgelopen zaterdag om het leven gekomen op een camping in het zuid Franse Les Sables-D’Olonne. Ze kwam vast te zitten in de zuigplug van een zwembad.

Andere zwemmers zagen het meisje onder water met haar haren vastzitten. Ze werd naar boven gehaald en gereanimeerd, hiervoor werd ook een traumahelikopter ingezet. Helaas mocht dit niet meer baten.

- Advertisement -

Het zwembad is voor onderzoek gesloten. Incidenten met afzuiginstallaties in zwembaden gebeuren wel vaker. De zuiveringsinstallatie op de bodem van een zwembad zuigt soms met behoorlijke kracht water uit het zwembad om dit te filteren. Mensen die nog goed kunnen zwemmen kunnen daardoor vast komen te zitten onder water. In dit geval kwam het meisje met haar haren vast te zitten.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd