55 bekeuringen tijdens controles in Rotterdam Alexander

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Capelle aan den IJssel – De politie heeft vrijdagavond op drie locaties in het gebied van basisteam IJsselland gecontroleerd op snelheid en overlast. De controles vonden plaats op de Sicilieboulevard en het Bolkruid in Rotterdam, op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel werd er op snelheid gecontroleerd.

Controle op snelheid
Op diverse plekken is er gecontroleerd op snelheid. Zo werden scooters gemeten op de constructiesnelheid op de rollerbank en werd er gelaserd op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel. Hier vond recent geleden nog een dodelijk ongeluk plaats. Drie bestuurders werden op de bon geslingerd met een snelheid van 74/74/73 km/u.

- Advertisement -

Dat scooterrijders nog steeds hun zaken niet op orde hebben bleek uit het aantal bekeuringen, 18 bestuurders kregen een bekeuring voor een te hoge snelheid. Twee scooters werden in beslag genomen en zeven bestuurders bleken zonder rijbewijs te rijden.

Elektrische steps
Berijders van een elektrische steps waren in Ommoord ook de klos. Vier bestuurders kregen een bekeuring van 280 euro voor het rijden op een niet goedgekeurde elektrische step. Één step werd in beslag genomen. Het is in Nederland niet toegestaan om op de meeste steps rond te rijden op de openbare weg. Vooral kinderen krijgen de step als speelgoed voor hun verjaardag, zij mogen er echter helemaal niet op rijden.

In totaal werden er 55 bekeuringen uitgedeeld. De actie was in samenwerking met veilig verkeer Nederland.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...