Groot alarm voor brand op schip in droogdok Admiraal de Ruyterstraat Schiedam (video)

Date:

Share post:

- Advertisement -

Schiedam – Op een schip in een droogdok bij Damen Shiprepair aan de Admiraal de Ruyterstraat in Schiedam is een grote brand uitgebroken. Bij de brand komt ontzettend  veel rook vrij, deze trekt richting de woonwijk.

De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 en laat een extra peloton aan brandweerlieden ter plaatse komen. Vanwege de rookontwikkeling wordt er in de omgeving continu gemeten.

De brand ontstond door werkzaamheden op het schip. De bemanningsleden konden het schip tijdig verlaten. Terwijl de brandweer aan het blussen was ging het beveiligingsalarm af van het schip, hierdoor klonk er ruim een minuut lang een scheepstoeter. Deze kon snel worden uitgezet.

Het schip ligt in een droogdok voor onderhoud. Waardoor de brand is uitgebroken is nog niet bekend. Op het voordek waar de brand woedt ligt hydrauliekolie, scheepstouwen en diesel. Dit maakt het voor de brandweer alleen mogelijk om van buitenaf het schip te koelen en de brand te blussen.

Het betreft de Happy Rover dat vaart onder de Nederlandse vlag en is sinds 8 augustus in Schiedam. Het schip heeft een lengte van 138 meter en een breedte van 23 meter.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd