Groot alarm voor brand op schip in droogdok Admiraal de Ruyterstraat Schiedam (video)

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Op een schip in een droogdok bij Damen Shiprepair aan de Admiraal de Ruyterstraat in Schiedam is een grote brand uitgebroken. Bij de brand komt ontzettend  veel rook vrij, deze trekt richting de woonwijk.

- Advertisement -

De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1 en laat een extra peloton aan brandweerlieden ter plaatse komen. Vanwege de rookontwikkeling wordt er in de omgeving continu gemeten.

De brand ontstond door werkzaamheden op het schip. De bemanningsleden konden het schip tijdig verlaten. Terwijl de brandweer aan het blussen was ging het beveiligingsalarm af van het schip, hierdoor klonk er ruim een minuut lang een scheepstoeter. Deze kon snel worden uitgezet.

Het schip ligt in een droogdok voor onderhoud. Waardoor de brand is uitgebroken is nog niet bekend. Op het voordek waar de brand woedt ligt hydrauliekolie, scheepstouwen en diesel. Dit maakt het voor de brandweer alleen mogelijk om van buitenaf het schip te koelen en de brand te blussen.

Het betreft de Happy Rover dat vaart onder de Nederlandse vlag en is sinds 8 augustus in Schiedam. Het schip heeft een lengte van 138 meter en een breedte van 23 meter.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....