Fors meer schietincidenten in 2022 Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Het aantal schietincidenten is dit jaar fors toegenomen. Tot 1 augustus 2022 was er sprake van 61 zware incidenten waarbij een vuurwapen of explosief werd gebruikt. In tegenstelling tot 2021 waren dat er 39.

Alleen in Rotterdam was er al bij 10 woningen sprake van schietincidenten of het tot ontploffing brengen van explosieven. Zeven keer werd er geschoten en drie keer een explosief geplaatst. Naast Rotterdam vonden er in de omgeving van Rotterdam, zoals in Krimpen aan den IJssel en Barendrecht ook beschietingen plaats.

Na elk incident heeft de politie een grootschalig onderzoek gestart, Uit dit onderzoek zijn inmiddels zes verdachten voor drie van de tien incidenten in Rotterdam aangehouden. Verder is naar voren gekomen dat de beschietingen niet worden uitgevoerd met de intentie om mensen te raken. De schutters willen duidelijk maken dat de persoon in kwestie actie moet ondernemen om bijvoorbeeld schulden te betalen, of verdovende middelen te leveren.

Zodra er is geleverd of de schulden zijn betaald stopt in de meeste gevallen het geweld. De politie heeft vandaag een rapport overgedragen aan de gemeenteraad van Rotterdam.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd