Politie waarschuwt voor TikTok Challenge met gelblaster

Date:

Deel bericht:

De politie waarschuwt jongeren voor een nieuw TikTok challenge met gel-blasters. Afgelopen weken rukte de politie meerdere keren uit voor een melding van een vuurwapen op straat. In een aantal gevallen bleek het te gaan om een gel-blaster.

De politie kreeg onder andere in Utrecht, Rotterdam en Capelle aan den IJssel meldingen van een schietincident. In Capelle aan den Ijssel raakte en man lichtgewond nadat hij met het pistool werd beschoten.

- Advertisement -
Politie rukt met vesten uit

Omdat niet met zekerheid is te zeggen dat het daadwerkelijk gaat om een gel-blaster rukken agenten uit met kogelwerende vesten. De persoon die het wapen bij zich draagt kan onder schot worden genomen middels een BTGV-procedure. Een slecht bedoelde grap kan dan bij het niet opvolgen van aanwijzingen aflopen in een drama. In Rotterdam werd er bij twee soortgelijke meldingen een waarschuwingsschot gelost.

Wat is een gel-blaster

Een gel-blaster is een soort paintbal-pistool. Het wapen dat soms niet van echt is te onderscheiden kan onder hoge druk waterballetjes wegschieten. Dit is zo hard, dat als een persoon wordt geraakt er een brandende en pijnlijke plek kan geven. Schiet je er iemand per ongeluk mee in zijn oog kan deze blijvend letsel oplopen.

Strafblad

In Nederland is het gebruik van een gel-blaster verboden. Jongeren die ermee worden opgepakt lopen het risico om op jonge leeftijd al een strafblad te krijgen. Is het wapen gebruikt dan kan de persoon worden veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Je krijgt dan een strafblad als je daadwerkelijk bent veroordeeld. De politie roept ouders op om met hun kinderen hierover te praten.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...