Politie waarschuwt voor TikTok Challenge met gelblaster

Date:

Deel bericht:

De politie waarschuwt jongeren voor een nieuw TikTok challenge met gel-blasters. Afgelopen weken rukte de politie meerdere keren uit voor een melding van een vuurwapen op straat. In een aantal gevallen bleek het te gaan om een gel-blaster.

De politie kreeg onder andere in Utrecht, Rotterdam en Capelle aan den IJssel meldingen van een schietincident. In Capelle aan den Ijssel raakte en man lichtgewond nadat hij met het pistool werd beschoten.

- Advertisement -
Politie rukt met vesten uit

Omdat niet met zekerheid is te zeggen dat het daadwerkelijk gaat om een gel-blaster rukken agenten uit met kogelwerende vesten. De persoon die het wapen bij zich draagt kan onder schot worden genomen middels een BTGV-procedure. Een slecht bedoelde grap kan dan bij het niet opvolgen van aanwijzingen aflopen in een drama. In Rotterdam werd er bij twee soortgelijke meldingen een waarschuwingsschot gelost.

Wat is een gel-blaster

Een gel-blaster is een soort paintbal-pistool. Het wapen dat soms niet van echt is te onderscheiden kan onder hoge druk waterballetjes wegschieten. Dit is zo hard, dat als een persoon wordt geraakt er een brandende en pijnlijke plek kan geven. Schiet je er iemand per ongeluk mee in zijn oog kan deze blijvend letsel oplopen.

Strafblad

In Nederland is het gebruik van een gel-blaster verboden. Jongeren die ermee worden opgepakt lopen het risico om op jonge leeftijd al een strafblad te krijgen. Is het wapen gebruikt dan kan de persoon worden veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Je krijgt dan een strafblad als je daadwerkelijk bent veroordeeld. De politie roept ouders op om met hun kinderen hierover te praten.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...