Zes doden en zeven gewonden nadat vrachtwagen inrijdt op buurtbarbecue Zuidzijdsedijk Nieuw-Beijerland

Date:

Deel bericht:

Nieuw-Beijerland – Het dodental van het ongeluk met een vrachtwagen op de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland is opgelopen naar zes. Zeven anderen raakten gewond, waarvan één iemand in kritieke toestand verkeerd. Het is nog onbekend waarom de 46-jarige Spaanse chauffeur uit Mucia de dijk afreed.

Groot onderzoek

De politie is een grootschalig onderzoek gestart, zestien rechercheurs zijn op de zaak gezet om te kijken wat er precies is gebeurd. De vrachtwagenchauffeur zou vanuit stilstand zijn gaan rijden en is vervolgens rechtdoor de dijk afgereden. Onder aan de dijk was er een buurtbarbecue gaande, de chauffeur reed dwars door een tent en over tafels met stoelen heen. Het is nog onbekend waarom hij dit deed. De chauffeur had op het moment van de aanrijding niet gedronken.

- Advertisement -

De politie heeft direct een plaats delict gemaakt. Nadat de gewonde slachtoffers waren overgebracht naar het ziekenhuis is de politie begonnen met de schouw van het incident. Kort hierna heeft een grote kraan de trailer van de vrachtwagen opgetild en terug omhoog de dijk opgebracht.

De politie heeft in het onderzoek een chauffeur van een witte bestelbus gesproken. De chauffeur is gehoord als getuige om beter inzicht te krijgen over wat er precies is gebeurd.

Slachtoffers

Rijnmond meldt dat drie van de zes doden uit één familie kwamen. Hieronder zat ook een acht maanden zwangere vrouw. De zeven gewonde slachtoffers zijn gisteren naar het ziekenhuis gebracht, één van hen verkeerd nog in kritieke toestand.

De politie heeft inmiddels de identiteit van de overleden slachtoffers bekend gemaakt.

  • Een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland
  • Een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland,
  • Een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland,
  • Een 41-jarige man uit Goudswaard,
  • Een 28-jarige vrouw uit Goudswaard,
  • Een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland

Terwijl het ongeluk net was gebeurd, werden hulpdiensten massaal opgeroepen. Zo kwamen er zeker tien ambulances ter plaatse en werden er drie traumahelikopters opgeroepen. Twee van de drie traumahelikopters kwamen echter niet ter plaatse. De lokale brandweer werd ingezet om te assisteren. Op Facebook reageert het brandweerkorps verslagen.

De slachtoffers die zijn overleden zijn later op de avond opgehaald door uitvaartondernemers.

Verslagenheid

De verslagenheid in het dorp is groot. Hoe kon het gebeuren dat een barbecue georganiseerd door de lokale ijsclub kon uitmonden in een drama. De vraag waarom is bijzonder groot. Nieuw-Beijerland is een zeer kleine gemeente in de Hoeksche Waard, ons kent ons. De gemeente heeft een informatielijn geopend, en slachtofferhulp is ingezet om met betrokkenen te praten.

Direct na het ongeval kwam waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard Paul Bogaard naar het incident. Hij liet weten: “Het is enorm schrikken, en vooral: wat een leed. Mensen zijn heel erg geshockeerd en vooral heel erg bezorgd. Het is echt heel heftig, het komt hard binnen, zeker ook in een hechte gemeenschap zoals hier in Nieuw-Beijerland.”

Burgemeester Charlie Aptroot schreef op Twitter zeer aangeslagen te zijn door het ongeluk. “Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers, hun families, ooggetuigen en de hulpverleners. Veel betrokkenen gesproken, waardering voor de manier waarop mensen er voor elkaar zijn”, schreef hij.

Ook het Koningshuis heeft een zijn medeleven betuigd:

Spaans bedrijf reageert

Het Spaanse bedrijf El Mosca waarvoor de chauffeur werkzaam was, zei tegen de krant La Verdad uit Murcia dat volgens hun de chauffeur is uitgeweken voor een bestelwagen. Hierdoor zou hij van de dijk zijn gereden. De politie in Nederland bevestigd dat verhaal niet, wel is er een chauffeur van een witte bestelbus gesproken.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...