Zes van de zeven gewonden truckdrama Nieuw-Beijerland uit het ziekenhuis

Date:

Deel bericht:

Nieuw-Beijerland – Burgemeester Charlie Aptroot (gemeente Hoeksche Waard) heeft maandagavond in het tv-programma Jinek medegedeeld dat zes van de zeven gewonden inmiddels zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Afgelopen zaterdag vond er in de buurtschap Zuidzijde aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland een vreselijk ongeluk plaats. Een vrachtwagen reed van de dijk en overreed een grote groep mensen die bij een buurtbarbecue aanwezig waren.

- Advertisement -

De slachtoffers zaten in een tent en konden niet tijdig wegkomen. Zes personen kwamen om het leven, waaronder ook een hoogzwangere vrouw.

Bloemen

Op de plek van het truckdrama zijn inmiddels talloze bloemen neergelegd. Alle rommel die na het ongeval achterbleef is inmiddels opgeruimd. Het gehele dorp is in schok en de gemeente Hoeksche Waard waar Nieuw-Beijerland onder valt, heeft een week lang van rouw afgekondigd.

Voorarrest

Het is nog onbekend waardoor het ongeluk is gebeurd. De 46-jarige chauffeur uit het Spaanse Mucia moet dinsdag 30 augustus voor de rechter verschijnen. Dan wordt beslist of hij langer vast blijven zitten.

De chauffeur wordt verdacht voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel. Dat er meerdere doden en gewonden zijn gevallen, zal ongetwijfeld worden meegenomen in de beslissing van de rechter.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...