Zes van de zeven gewonden truckdrama Nieuw-Beijerland uit het ziekenhuis

Date:

Deel bericht:

Nieuw-Beijerland – Burgemeester Charlie Aptroot (gemeente Hoeksche Waard) heeft maandagavond in het tv-programma Jinek medegedeeld dat zes van de zeven gewonden inmiddels zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Afgelopen zaterdag vond er in de buurtschap Zuidzijde aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland een vreselijk ongeluk plaats. Een vrachtwagen reed van de dijk en overreed een grote groep mensen die bij een buurtbarbecue aanwezig waren.

- Advertisement -

De slachtoffers zaten in een tent en konden niet tijdig wegkomen. Zes personen kwamen om het leven, waaronder ook een hoogzwangere vrouw.

Bloemen

Op de plek van het truckdrama zijn inmiddels talloze bloemen neergelegd. Alle rommel die na het ongeval achterbleef is inmiddels opgeruimd. Het gehele dorp is in schok en de gemeente Hoeksche Waard waar Nieuw-Beijerland onder valt, heeft een week lang van rouw afgekondigd.

Voorarrest

Het is nog onbekend waardoor het ongeluk is gebeurd. De 46-jarige chauffeur uit het Spaanse Mucia moet dinsdag 30 augustus voor de rechter verschijnen. Dan wordt beslist of hij langer vast blijven zitten.

De chauffeur wordt verdacht voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel. Dat er meerdere doden en gewonden zijn gevallen, zal ongetwijfeld worden meegenomen in de beslissing van de rechter.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...