Opnieuw grote drugsvangst in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Dinsdagavond 30 augustus heeft de Douane opnieuw een grote drugsvangst gedaan in de Rotterdamse haven. In totaal werd 1.533 kilo coke in beslag genomen. Een avond eerder onderschepte de Douane ook al een grote lading cocaïne.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de cocaïne zat verstopt in een container geladen met appels, afkomstig uit Panama. De 1.533 kilo zat in sporttassen, waarmee uithalers deze konden transporteren.

Er zijn geen uithalers aangehouden deze avond. Het HARC-team (Douane, Belastingdienst, Politie en OM) doet verder onderzoek naar de smokkel.

Vernietigd
De drugs zijn inmiddels vernietigd. De straatwaarde van deze vangst werd geschat op bijna 115 miljoen euro. Een avond eerder deed de Douane ook al een grote vangst: toen werd met twee partijen in totaal 866 kilo cocaïne onderschept.

- Advertisement -

Gerelateerd