Hulpdiensten massaal op zoek naar “vermiste” zwemmer Het Scheur Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis – De hulpdiensten werden zondagmiddag rond 14.15 uur opgeroepen voor een persoon te water in Het Scheur (water) langs de Koning Willem Alexander Boulevard in Maassluis. Politie, brandweer, ambulancezorg en de traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. Ook duikteams van de brandweer werden opgeroepen.

Mensen hadden een man het water in zien gaan, maar niet meer het water uit zien komen. Hierop werd 112 gebeld. Ter plaatse werd direct een zoekactie opgestart, brandweerlieden gingen het water in. Vaartuigen van de politie zochten ook mee in het water. De traumahelikopter landde nabij Avonturis.

- Advertisement -

Een man die de Nederlandse taal niet machtig was, meldde dat de zwemmer wel het water uit was gekomen. Door middel van een tolk kon de politie deze getuige uithoren. Nadat het duidelijk was dat de zwemmer uit het water was, konden de hulpdiensten inpakken en retour. De zwemmer was niet gewond. De traumahelikopter kon gelijk door naar een volgende melding.

Er was voor de melding geen ambulance beschikbaar in Maassluis of omgeving. Pas 11 minuten na de 112-melding werd er met spoed een ambulance opgeroepen. Deze ambulance kwam van (ver) buiten Maassluis. Gelukkig bleek de zwemmer niet gewond en was de ambulance uiteindelijk niet nodig.

Bekijk meer op 112maasmedia

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond gevonden onder aan trap van brug Cornelis van der Lelylaan Maassluis

Maassluis - Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond aangetroffen onderaan een trap van...

Vrouw overleed aan natuurlijke dood in woning Hudson Maassluis

Maassluis - De vrouw welke dinsdagmorgen om het leven kwamen in een woning aan de Hudson in Maassluis...

Motorrijder aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag na ernstig ongeluk Westlandseweg Maassluis

Maassluis - De 27-jarige motorrijder uit Pijnacker welke dinsdagavond een 7-jarig jongetje schepte op de Westlandseweg in Maassluis...

Politie doet onderzoek na aantreffen van overleden vrouw Hudson Maassluis

Maassluis - De politie is een onderzoek gestart naar de dood van een overleden vrouw aan de Hudson...