Hulpdiensten massaal op zoek naar “vermiste” zwemmer Het Scheur Maassluis

Date:

Deel bericht:

Maassluis – De hulpdiensten werden zondagmiddag rond 14.15 uur opgeroepen voor een persoon te water in Het Scheur (water) langs de Koning Willem Alexander Boulevard in Maassluis. Politie, brandweer, ambulancezorg en de traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. Ook duikteams van de brandweer werden opgeroepen.

Mensen hadden een man het water in zien gaan, maar niet meer het water uit zien komen. Hierop werd 112 gebeld. Ter plaatse werd direct een zoekactie opgestart, brandweerlieden gingen het water in. Vaartuigen van de politie zochten ook mee in het water. De traumahelikopter landde nabij Avonturis.

- Advertisement -

Een man die de Nederlandse taal niet machtig was, meldde dat de zwemmer wel het water uit was gekomen. Door middel van een tolk kon de politie deze getuige uithoren. Nadat het duidelijk was dat de zwemmer uit het water was, konden de hulpdiensten inpakken en retour. De zwemmer was niet gewond. De traumahelikopter kon gelijk door naar een volgende melding.

Er was voor de melding geen ambulance beschikbaar in Maassluis of omgeving. Pas 11 minuten na de 112-melding werd er met spoed een ambulance opgeroepen. Deze ambulance kwam van (ver) buiten Maassluis. Gelukkig bleek de zwemmer niet gewond en was de ambulance uiteindelijk niet nodig.

Bekijk meer op 112maasmedia

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...