Haagse ambtenaar opgepakt voor maken valse rijbewijs- en identiteitsbewijzen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Voor de tweede keer is er een ambtenaar van de gemeente Den Haag opgepakt voor het maken van valse rijbewijs- en identiteitsbewijzen. Een 32-jarige man werd afgelopen woensdag aangehouden nadat de gemeente aangifte had gedaan.

Het is onduidelijk voor wie en hoeveel valse rijbewijs- en identiteitsbewijzen de man heeft gemaakt. De zaak kwam aan het rollen door een controle van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), zij constateerden dat de pasfoto op het document afweek van eerder afgegeven rijbewijzen. De gemeente werd in kennis gesteld, die daarop aangifte deed.

Het openbaar ministerie geeft aan dat de verdachte afgelopen maandag is voorgeleid en nog zeker twee weken vast blijft zitten.

Tweede keer

Eerder dit jaar in juli, kwam al naar buiten dat een vrouw mogelijk valse documenten voor onder andere Ridouan Taghi had geregeld. Dit gebeurde tussen 2009 en 2014 ongeveer twintig keer. Ze maakte toen valste paspoorten voor criminelen. De vrouw zit nog altijd vast en haar zaak wordt behandeld tussen 28 november en 1 december. De vrouw zelf werd in juni 2020 op staande voet pas ontslagen.

De gemeente Den Haag scherpte de regels aan, dat blijkt niet genoeg te zijn geweest. Er wordt nu gekeken of er extra beveiligingsmaatregelen in de software kunnen worden toegepast.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd