Tip Amerikaanse DEA leidt tot grote cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Naar aanleiding van een tip van de Drug Enforcement Administration (DEA) heeft de Douane gisteravond een partij van zevenhonderd kilo cocaïne kunnen onderscheppen. De straatwaarde van de partij wordt geschat op ruim 52 miljoen euro.

De DEA (Amerikaanse overheidsdienst die zich bezighoudt met het handhaven van de regels omtrent verboden middelen) informeerde de Nederlandse autoriteiten over een mogelijke partij verdovende middelen. Hierop begon het HARC-team (Politie, Belastingdienst, Openbaar Minsterie, Douane) een onderzoek, dat leidde tot de onderschepping.

De drugs zaten in een container, geladen met bananenpuree, afkomstig uit Costa Rica. De lading was bestemd voor een bedrijf in Nederland. Het bedrijf in Nederland heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd