Spaanse vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk Nieuw-Beijerland reed mogelijk onder invloed van cocaïne

Date:

Share post:

- Advertisement -

Er zijn ernstige vermoedens dat de Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind augustus bij het dodelijke ongeval in Nieuw-Beijerland betrokken was mogelijk na gebruik van verdovende middelen waaronder cocaïne is gaan rijden met de vrachtwagen. Volgens het gerechtshof in Den Haag zijn er ernstige vermoedens richting de chauffeur.

Niet terug naar cel

De chauffeur hoeft voorlopig niet terug naar de cel, maar moet zich wel aan bijzondere voorwaarden houden. Hij mag voorlopig geen enkel motorisch voertuig besturen en moet verplicht aanwezig zijn bij inhoudelijke zittingen van de strafzaak. Het gerechtshof was het niet eens met dat man niet langer vast hoefde te zitten in het belang van het onderzoek. Na het bloedonderzoek blijkt hier dus wel sprake van te zijn.

De chauffeur reed op 27 augustus van een dijk op de Zuidzijde in Nieuw-Beijerland, hij reed in op een buurtfeest en er kwamen zeven personen, onder wie een ongeboren baby om het leven.

Sporen lang aanwezig

Dat er sporen van cocaïne zijn aangetroffen hoeft nog niet te zeggen dat de chauffeur daadwerkelijk onder invloed reed. Er is niet gecommuniceerd hoe hoog deze sporen zijn, en of deze invloed hebben gehad op het rijgedrag. Sporen van cocaïne kunnen 2-5 dagen bij incidenteel gebruik, 8 dagen bij intensief gebruik in het bloed aanwezig zijn.

 

- Advertisement -

Gerelateerd