Politie waarschuwt voor oplichters met handel in haardhout

Date:

Share post:

De politie heeft in vrij korte tijd ruim 500 meldingen ontvangen van oplichters die met malafide webshops haardhout aanbieden. Vanwege de gestegen gasprijzen stappen veel mensen over naar verwarmen met een open haard of een houtpellet. Er zouden ruim zestig malafide webshops actief zijn.

Oplichters maken handig gebruik van de energiecrisis. Ze richten een webshop op, en koppelen hier een bankaccount aan. De producten die erop worden aangeboden zijn zo goedkoop in vergelijking met andere aanbieders, dat in deze tijd veel consumenten de producten toch wel bestellen. Ze bestellen vervolgens online en krijgen nooit geleverd.

- Advertisement -

Criminelen spelen sluw in op de wensen van de consument, zo is dat in de winter brandhout en in de zomer zijn het barbecues. Het is daarom een zaak om goed op te letten om welk bedrijf het gaat. Soms hebben bedrijven geen website, en maken criminelen er één aan onder de naam van het bedrijf.

Voorkomen

Je kunt oplichting voorkomen door uitsluitend bij webshops met een keurmerk van bijvoorbeeld Thuiswinkelwaarborg, Webwinkelkeur of Trusted Shops (Veel gebruikt in Duitsland) aan te schaffen. Dit is een brancheorganisatie die de webshops vertegenwoordigd en strenge eisen stelt. Je kunt de URL van de website controleren op de website van het keurmerk. Zo voorkom je dat je wordt opgelicht.

- Advertisement -

Gerelateerd