Politie waarschuwt voor oplichters met handel in haardhout

Date:

Deel bericht:

De politie heeft in vrij korte tijd ruim 500 meldingen ontvangen van oplichters die met malafide webshops haardhout aanbieden. Vanwege de gestegen gasprijzen stappen veel mensen over naar verwarmen met een open haard of een houtpellet. Er zouden ruim zestig malafide webshops actief zijn.

Oplichters maken handig gebruik van de energiecrisis. Ze richten een webshop op, en koppelen hier een bankaccount aan. De producten die erop worden aangeboden zijn zo goedkoop in vergelijking met andere aanbieders, dat in deze tijd veel consumenten de producten toch wel bestellen. Ze bestellen vervolgens online en krijgen nooit geleverd.

- Advertisement -

Criminelen spelen sluw in op de wensen van de consument, zo is dat in de winter brandhout en in de zomer zijn het barbecues. Het is daarom een zaak om goed op te letten om welk bedrijf het gaat. Soms hebben bedrijven geen website, en maken criminelen er één aan onder de naam van het bedrijf.

Voorkomen

Je kunt oplichting voorkomen door uitsluitend bij webshops met een keurmerk van bijvoorbeeld Thuiswinkelwaarborg, Webwinkelkeur of Trusted Shops (Veel gebruikt in Duitsland) aan te schaffen. Dit is een brancheorganisatie die de webshops vertegenwoordigd en strenge eisen stelt. Je kunt de URL van de website controleren op de website van het keurmerk. Zo voorkom je dat je wordt opgelicht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...