Agenten vinden 1350 kilo cocaïne tijdens controle vrachtwagen in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Dinsdag 27 september stuitte de politie op een grote hoeveelheid cocaïne toen een vrachtwagen in Rotterdam werd onderzocht. Twee personen zijn aangehouden.

Agenten besloten een vrachtwagen te volgen toen het kenteken werd opgemerkt door het ANPR-systeem. Dit systeem geeft een signaal als er een verdacht voertuig langsrijdt waarbij het kenteken ‘bekend’ is bij de politie.

- Advertisement -

Toen de vrachtwagen zijn bestemming bereikte bij een loods in Rotterdam, controleerden de agenten de papieren en de lading. Al gauw troffen ze pakketten aan met vermoedelijk verdovende middelen.

Onderzoek
Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane werd ter plaatse gevraagd voor ondersteuning. Zij hebben de vrachtwagen naar een veilige locatie gebracht voor nader onderzoek.

Bij een nadere inspectie bleek het te gaan om cocaïne. In totaal lag er 1350 kilo drugs in het voertuig met een geschatte straatwaarde van ruim 100 miljoen euro.

Aanhoudingen
De vrachtwagenchauffeur, een 45-jarige man uit Breda, werd aangehouden. Ook een 36-jarige Rotterdammer die in de loods aanwezig was, werd gearresteerd. Beide personen worden verdacht van de invoer van, en de handel in verdovende middelen.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van beide verdachten al met twee weken verlengd, terwijl het onderzoek naar deze zaak verder gaat. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd