Agenten vinden 1350 kilo cocaïne tijdens controle vrachtwagen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdag 27 september stuitte de politie op een grote hoeveelheid cocaïne toen een vrachtwagen in Rotterdam werd onderzocht. Twee personen zijn aangehouden.

Agenten besloten een vrachtwagen te volgen toen het kenteken werd opgemerkt door het ANPR-systeem. Dit systeem geeft een signaal als er een verdacht voertuig langsrijdt waarbij het kenteken ‘bekend’ is bij de politie.

- Advertisement -

Toen de vrachtwagen zijn bestemming bereikte bij een loods in Rotterdam, controleerden de agenten de papieren en de lading. Al gauw troffen ze pakketten aan met vermoedelijk verdovende middelen.

Onderzoek
Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane werd ter plaatse gevraagd voor ondersteuning. Zij hebben de vrachtwagen naar een veilige locatie gebracht voor nader onderzoek.

Bij een nadere inspectie bleek het te gaan om cocaïne. In totaal lag er 1350 kilo drugs in het voertuig met een geschatte straatwaarde van ruim 100 miljoen euro.

Aanhoudingen
De vrachtwagenchauffeur, een 45-jarige man uit Breda, werd aangehouden. Ook een 36-jarige Rotterdammer die in de loods aanwezig was, werd gearresteerd. Beide personen worden verdacht van de invoer van, en de handel in verdovende middelen.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van beide verdachten al met twee weken verlengd, terwijl het onderzoek naar deze zaak verder gaat. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...

Gewonden bij aanrijding scooter met auto Vierambachtsstraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag 27 april rond 18.15 uur heeft er op de Vierambachtsstraat in Rotterdam een ongeval plaatsgevonden....