Hulpverleners, collega’s en vrienden bewijzen laatste eer aan overleden 112-fotograaf

Date:

Deel bericht:

Zaterdagochtend 1 oktober is afscheid genomen van de overleden persfotograaf Joëy Heijstek. Op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel stond een erehaag van hulpverleners en collega-fotografen.

Heijstek overleed afgelopen week op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Een jaar geleden werd een zeldzame vorm van de ziekte geconstateerd, waarna een loodzware strijd begon in de hoop beter te worden. Tot het laatste moment bleef hij positief en strijdvaardig, maar moest deze strijd veel te vroeg opgeven.

- Advertisement -

Joëy was vanaf het begin in 2012 betrokken bij de oprichting van Nieuws op Beeld. Als 112-fotograaf en redactielid deed hij verslag van talloze gebeurtenissen in de regio. Ook bij zijn vertrek bleef hij bij MediaTv doorgaan met dit werk. Mede hierdoor kenden veel hulpverleners en collega’s Joëy. Jeffrey Jacobs (eigenaar van Nieuws op Beeld) vertelt: “Het was niet alleen een collega, maar vooral voor veel jaren een ontzettend goede vriend.”

De liefde die Heijstek had voor zijn werk en iedereen om zich heen, werd tijdens de uitvaart getoond met een erehaag. Zowel hulpverleners, collega-fotografen en anderen die hem kenden stonden langs de weg om Joëy een laatste eer te bewijzen. Daarna is hij in besloten kring begraven.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...