Hulpverleners, collega’s en vrienden bewijzen laatste eer aan overleden 112-fotograaf

Date:

Share post:

Zaterdagochtend 1 oktober is afscheid genomen van de overleden persfotograaf Joëy Heijstek. Op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel stond een erehaag van hulpverleners en collega-fotografen.

Heijstek overleed afgelopen week op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Een jaar geleden werd een zeldzame vorm van de ziekte geconstateerd, waarna een loodzware strijd begon in de hoop beter te worden. Tot het laatste moment bleef hij positief en strijdvaardig, maar moest deze strijd veel te vroeg opgeven.

- Advertisement -

Joëy was vanaf het begin in 2012 betrokken bij de oprichting van Nieuws op Beeld. Als 112-fotograaf en redactielid deed hij verslag van talloze gebeurtenissen in de regio. Ook bij zijn vertrek bleef hij bij MediaTv doorgaan met dit werk. Mede hierdoor kenden veel hulpverleners en collega’s Joëy. Jeffrey Jacobs (eigenaar van Nieuws op Beeld) vertelt: “Het was niet alleen een collega, maar vooral voor veel jaren een ontzettend goede vriend.”

De liefde die Heijstek had voor zijn werk en iedereen om zich heen, werd tijdens de uitvaart getoond met een erehaag. Zowel hulpverleners, collega-fotografen en anderen die hem kenden stonden langs de weg om Joëy een laatste eer te bewijzen. Daarna is hij in besloten kring begraven.

- Advertisement -

Gerelateerd