Minder metro’s in Rotterdam vanwege personeelstekort

Date:

Deel bericht:

De RET past de metrodienstregeling aan als gevolg van het nijpende personeelstekort. De metrolijn A rijdt alleen nog tussen de Kralingse Zoom en het Binnenhof. De andere twee lijnen naar Nesselande en Capelle aan den IJssel rijden nog wel verder.

De RET verwacht dat het de aankomende tijd nog zo blijft. De oorzaak voor de aangepaste dienstregeling betreft de nasleep van corona. Het rijdend personeel heeft flink wat te verduren gehad. Zij moesten langere diensten en vaker opkomen vanwege de nasleep van corona. Ook is het lastig om uitgevallen personeel te vervangen door nieuwe collega’s. Net als in andere organisaties heeft ook de RET te maken met de krappe arbeidsmarkt.

- Advertisement -

De RET paste eerder als de dienstregeling aan voor het metroverkeer. Op enkele lijnen reden er minder metro’s, maar nu wordt de lijn dus ingekort. Hierdoor pendelt de metro op een kleinere afstand en kunnen er meer reizigers naar het vervoersknooppunt worden gebracht. De RET kan niet zeggen hoelang de situatie nog zo blijft.

Reizigers melden dat de metro’s vanaf de Kralingse Zoom steeds voller komen te zitten naar het centrum van Rotterdam. Een zitplaats zit er in de spitsuren niet meer tussen. Overstappers van lijn A moeten op de Kralingse Zoom overstappen op een andere metro en zijn zeker 10 minuten langer onderweg.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...