Lucht- en landmacht houden grote oefening Haringvlietplein Stellendam

Date:

Share post:

Stellendam – Militairen die over de weg liepen, landende helikopters… Geen zorgen, het ging hier begin van de middag om een grote oefening van de land- en luchtmacht genaamd: Joint Falcon.

Ongeveer 100 militairen werden begin van de middag door een Cougar en Chinook helikopter gedropt aan het Haringvlietplein, nabij de N57. Een paar honderd meter verderop werd het gebouw van Rijkswaterstaat bestormd. Hierbij werd ook oefenmunitie gebruikt. Tijdens de actie hielden vanuit de lucht 2 apache gevechtshelikopters de locatie in de gaten.

- Advertisement -

Bij de actie waren ook (fictief) gewonden gevallen. Deze zijn door middel van een medische evacuatie (medevac genoemd) met een helikopter afgevoerd. Ook werden de manschappen door de helikopters weer opgehaald om vervolgens terug te vliegen naar de vliegbasis.

- Advertisement -

Gerelateerd