Politie-invallen na grootschalig onderzoek naar ondermijnende en criminele activiteiten

Date:

Deel bericht:

De politie heeft dinsdagmorgen in een grootschalig onderzoek naar een criminele organisatie op 22 plekken in Nederland, Luxemburg en Servië invallen gepleegd bij woningen en bedrijven. Het gaat om een organisatie die verdacht wordt van witwassen en handel in verdovende middelen. Er zijn 7 verdachten aangehouden.

Dure auto’s in beslag genomen in Bergschenhoek

Op het Kersenhof in Bergschenhoek zijn bij de inval een Ferrari en een Bentley in beslag genomen. De bolides stonden op de oprit van een woonhuis. Rond 05.00 uur vanmorgen ramde de DSI (Dienst Speciale Interventies) het hekwerk van de woning open. De knalgele Ferrari Spider 488 en een Bentley zijn inmiddels afgevoerd. Het is niet bekend of er ook iemand in de woning is aangehouden.

- Advertisement -

Inval bij metaalbedrijf Nieuwerkerk aan den IJssel

Bij een bedrijf dat handelt in onder andere auto-onderdelen en andere metalen aan het Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel is ook de politie binnengevallen. Zwaar bewapende agenten van de bewakingseenheid bewaken de ingang van het bedrijfspand. Passanten worden gevraagd waar zij naartoe onderweg zijn.

Ook in andere plaatsen

Ook op andere plekken in de regio Rotterdam zijn invallen geweest. Zo zijn de verdachten aangehouden bij invallen in Hoogvliet, Oostvoorne en Rotterdam.

Langdurig onderzoek

Het onderzoek startte ongeveer twee jaar geleden. De politie kreeg informatie binnen over criminele, ondermijnende activiteiten van de verdachten. Een groot team van onder andere financiële rechercheurs startten een onderzoek. Inmiddels was er genoeg bewijs waarop de invallen zijn begonnen.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...