Agressieve man verwond agenten bij aanhouding in Vlaardingen

Date:

Share post:

Vlaardingen – Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft op donderdagmiddag 13 oktober bij zijn aanhouding in Vlaardingen verzet, waarbij hij twee agenten verwondde.

Agenten zag op een bankje op de Van Hogendorplaan een man liggen en spraken hem aan. Gaandeweg bleek dat de man een gebiedsverbod had en in overtreding was.

- Advertisement -

Toen agenten besloten hem aan te houden en vervolgens probeerden te fouilleren, verzette de man zich. Hij wist zich met de handboeien al deels om, los te rukken van de agenten.

Taser en pepperspray
Toen een agent zijn stroomstootwapen inzette, had dat geen enkel effect op de man. Een achtervolging te voet volgde. Daarbij werd één van de agenten in zijn nek geslagen. Er werd pepperspray op de vluchtende verdachte gespoten, maar ook dit had geen effect.

Opnieuw rende de man weg, maar werd opnieuw ingehaald. Ook nu sloeg de man de agent opnieuw. De handboei die aan zijn pols vastzat, veroorzaakte daardoor een bloedende wond in het gezicht. De andere agent kreeg een trap tegen het been.

Pas toen collega’s arriveerden, kon de man tot rust worden gemaand en alsnog aangehouden worden.

- Advertisement -

Gerelateerd