Agressieve man verwond agenten bij aanhouding in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft op donderdagmiddag 13 oktober bij zijn aanhouding in Vlaardingen verzet, waarbij hij twee agenten verwondde.

Agenten zag op een bankje op de Van Hogendorplaan een man liggen en spraken hem aan. Gaandeweg bleek dat de man een gebiedsverbod had en in overtreding was.

- Advertisement -

Toen agenten besloten hem aan te houden en vervolgens probeerden te fouilleren, verzette de man zich. Hij wist zich met de handboeien al deels om, los te rukken van de agenten.

Taser en pepperspray
Toen een agent zijn stroomstootwapen inzette, had dat geen enkel effect op de man. Een achtervolging te voet volgde. Daarbij werd één van de agenten in zijn nek geslagen. Er werd pepperspray op de vluchtende verdachte gespoten, maar ook dit had geen effect.

Opnieuw rende de man weg, maar werd opnieuw ingehaald. Ook nu sloeg de man de agent opnieuw. De handboei die aan zijn pols vastzat, veroorzaakte daardoor een bloedende wond in het gezicht. De andere agent kreeg een trap tegen het been.

Pas toen collega’s arriveerden, kon de man tot rust worden gemaand en alsnog aangehouden worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drie verdachten aangehouden na beschieting woning in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijdag 1 maart zijn drie verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in...

Opnieuw explosie bij woning Van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen nacht heeft binnen een week tijd voor de tweede keer een explosie plaatsgevonden bij een...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man (19) in Vlaardingen aangehouden met tas gevuld met zwaar vuurwerk

Vlaardingen - De Politie heeft wederom een persoon aangehouden in de reeks explosies die in Vlaardingen plaatsvinden. De...