Twaalf jaar cel voor Edwin M. die motoragent Arno de Korte doodreed in Rotterdam

Date:

Share post:

De vrachtwagenchauffeur 47-jarige Edwin M. uit Melissant moet voor het doodrijden van motoragent Arno de Korte twaalf jaar de gevangenis in, daarnaast krijgt hij tbs opgelegd. De chauffeur reed in juli vorig jaar volgens de rechtbank opzettelijk aan nadat hij een stopteken voor een controle had gekregen. M. ontkent nog steeds dat hij de motorrijder heeft gezien.

De chauffeur ontkent nog steeds dat hij de motorrijder heeft gezien. Uit onderzoek blijkt dat de motoragent zeker 20 seconden voor de vrachtwagen in uniform heeft gereden. Daarna is gebleken dat de chauffeur niet afremt, maar extra gas heeft gegeven. Volgens de rechter was de chauffeur gezien zijn eerdere aanvaringen met de politie juist gefocust op politieagenten.

Politieagenten onderzoek plek van dodelijk ongeval motoragent Arno de Korte
Doorgereden
- Advertisement -

Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagenchauffeur het lichaam van Arno de Korte over enkele honderden meters heeft meegesleurd. De motor van de agent lag veel verderop op de Waalhavenweg. Nadat het lichaam los was gekomen heeft Edwin M. zijn lading gelost en is daarna nog twee keer langs het kruispunt van het ongeluk gereden.

Geen berouw

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij geen enkel woord van medeleven heeft uitgesproken. De rechtbank vindt dat Edwin M. niet begrijpt hoe ernstig de familie en collega’s van Arno zijn beschadigd.

Schadevergoeding

Edwin M. moet een forse schadevergoeding betalen. In totaal moet hij 80.000 euro aan de nabestaanden betalen, daarnaast moet hij ook de politie 70.000 euro schadevergoeding betalen. Of hij hiertegen in hoger beroep gaat, is nog niet bekend. Hij was niet aanwezig bij de uitspraak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd