Vluchtende scooterrijder gilt “ik kan niet zwemmen” na achtervolging in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een 16-jarige jongen uit Rotterdam is woensdagavond op de vlucht geslagen nadat hij door agenten werd gezien op een gestolen scooter. Wat volgde was een achtervolging op forse snelheid tot wel 80 km/u. Een motorrijder van de politie nam vervolgens de achtervolging over.

Omdat de snelheid zo hoog was, en op de scooter twee jongens zaten zonder helm werd door de meldkamer in eerste instantie besloten om de achtervolging af te blazen. Het risico op een schuiver en daarmee ernstig letsel zou kunnen ontstaan.

- Advertisement -

Terwijl de jongens op de scooter aan de horizon verdwenen, dachten ze dat de politie wel was afgehaakt. Ze maakten echter een cruciale fout door een afgesloten parkeerterrein van Neptunes op te rijden. Toen agenten dit zagen sloot het net zich alsnog, maar sprong één van de verdachten de Schie in. Dat bleek niet zo’n slimme zet want hij was vergeten dat die niet kon zwemmen.

De bijrijder is helaas ontkomen, de 16-jarige Rotterdammer die tevens de bestuurder was is aangehouden. De scooter bleek van diefstal afkomstig en was voorzien van valse platen. Ook had hij geen rijbewijs.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd