Besparen? Controleer je kassabonnetje in de supermarkt op foutieve prijzen

Date:

Share post:

De Consumentenbond meldt dat op basis van steekproeven de prijs die op het schap in supermarkten staat aangegeven niet altijd klopt met wat je afrekent. Vooral klanten van de Jumbo en Albert Heijn betalen soms fors meer voor hun boodschappen dan ze hadden gedacht.

De Consumentenbond controleerde de prijzen van 90 aanbiedingen bij vestigingen van vijf grote supermarkten. Uit deze controle bleek dat producten goedkoper op het schap staan vermeld, dan dat er bij de kassa uiteindelijk wordt afgerekend.

- Advertisement -

Het ging vooral mis bij de Albert Heijn (22x) en de Jumbo (31x), klanten waren hier voor meerdere producten duurder uit dan op het schap stond vermeld. Veel klanten hebben dit echter vaak niet eens in de gaten. Die kijken voornamelijk naar het bonnetje.

Bij de Jumbo bleek de zalm een euro duurder dan op het schap stond aangegeven, bij de Albert Heijn betaalden de mysteryshoppers 3,60 euro meer voor een setje batterijen.

Ook de Plus, Aldi en LIDL werden gecontroleerd, hier bleek weliswaar dat de prijs op het schap niet altijd correct stond vermeld, maar dat eenmaal aan de kassa de klant goedkoper uit was.

Voorkomen

Wil je voorkomen dat je teveel betaald, gebruik dan een zelfscan apparaat indien mogelijk. Zo kun je precies zien of de prijs op het schap overeenkomt met de prijs die je aan de kassa gaat betalen.

De winkelketens beloven het onderzoek van de Consumentenbond serieus te nemen. Het prijzen van producten blijft mensenwerk, en foutjes zijn snel gemaakt. Klanten die teveel betaald hebben, kunnen dit altijd reclameren aan de servicebalie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd