Drama op Waddenzee: Twee doden en kind (12) vermist na aanvaring watertaxi en veerbot

Date:

Deel bericht:

Na een aanvaring tussen een Watertaxi en een Veerboot vanmorgen vroeg zijn de hulpdiensten nog altijd op zoek naar een vermist kind van 12 jaar oud. Vier opvarenden zijn uit het water gered. Twee personen zijn gereanimeerd, maar overleefden het niet.

De aanvaring vond plaats tussen Terschelling en Vlieland. Vlak bij het Schuitengat botste snelboot Tiger van Rederij Doeksen en de Stormloper van watertaxibedrijf De Bazuin met elkaar. De veerboot liep schade op, maar kon op eigen kracht de haven bereiken. De watertaxi, die op dat moment zeven opvarende vervoerde, zonk naar de bodem. Vier opvarenden moesten uit het water worden gered. Twee van de opvarenden zijn inmiddels uit het water gehaald, één van hen werd rond 08.30 uur aangetroffen in het water en is geanimeerd. De tweede vermiste, is een kind van 12 jaar welke nog altijd wordt vermist. De drie andere opvarende raakten niet gewond.

- Advertisement -

Veerboot naar Harlingen

De veerboot maakte door de botsing water, deze kon alsnog doorvaren naar de Friese havenstad Harlingen. Daar zijn de 21 opvarenden en 6 bemanningsleden van boord gehaald. De boot zelf is uit het water gehaald om zinken te voorkomen.

Grootschalige zoekactie

De hulpdiensten schaalden direct op naar GRIP 3, dat betekent dat ze intensiever en beter kunnen samenwerken tijdens een grote calamiteit. De brandweer, politie, kustwacht en de KNRM zijn in groten getale aanwezig en op zoek op het water naar het vermiste kind.

Onduidelijk

Het is niet bekend hoe de aanvaring heeft kunnen gebeuren. Wanneer naar de veerboot wordt gekeken is te zien dat er sprake is van forse schade. De veerboot is echter zo gebouwd dat de aanvaring geen gevaar opleverde voor het schip.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

14 gewonden na ongeval tussen lijnbus en taxibusje in Friesland

Berlikum - Bij ernstig ongeluk op de Westergoawei (N383) in het Friese Berlikum zijn zeker 14 inzittenden gewond...

Fries (52) aangehouden voor seksdate met minderjarige in Rhoon

Rhoon - De politie heeft een 52-jarige man uit Friesland aangehouden, omdat hij een seksdate zou hebben met...

38-jarige Rotterdammer aangehouden voor steekpartij op station Leeuwarden

Leeuwarden (Fr), Rotterdam - Voor het steekincident vanochtend op het station in Leeuwarden heeft de politie een 38-jarige...

Twee agenten gewond door agressieve man

Leiden - De politie heeft in de nacht van zondag 3 februari rond 00.30 uur een 29- jarige...