Chauffeur doodrijden Arno de Korte gaat in hoger beroep tegen straf

Date:

Share post:

De 47-jarige vrachtwagenchauffeur Edwin M. die is veroordeeld voor het opzettelijk doodrijden van de Capelse politieman Arno de Korte gaat in hoger beroep tegen zijn straf, dat meldt het AD. M. werd veroordeeld tot 12 jaar celstraf en tbs voor het doodrijden van Arno.

De rechter acht bewezen dat de chauffeur niet heeft geremd en de motoragent wel degelijk in zijn uniform heeft moeten kunnen zien. De motoragent reed ongeveer 20 seconden voor de vrachtwagen met een stopteken aan. M. is vervolgens over de motoragent heengereden en Arno tientallen meters meegesleurd. Hij loste vervolgens zijn container en reed nogmaals langs de plek van het ongeval.

- Advertisement -

De rechter acht bewezen dat hij een stuurbeweging heeft gemaakt om de agent bewust aan te rijden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd