Recordjaar voor inzet Ambert Alert

Date:

Share post:

De politie heeft nog niet eerder zo vaak een Amber Alert verzonden als dit jaar. Het afgelopen jaar werd al vijf keer het systeem ingezet om uit te kijken naar een vermist kind dat mogelijk in levensgevaar is. Normaal gesproken wordt het middel gemiddeld twee keer per jaar ingezet, verteld een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

Amber Alert bestaat sinds 2008, toen nog in handen van een particulier bedrijf. Sinds november 2021 wordt het versturen van een Amber Alert uitgevoerd door Burgernet. De naam Amber Alert is hierbij overgedragen aan de politie.

- Advertisement -

Het opsporingsmiddel is een bijzonder instrument. Met één druk op de knop kunnen duizenden schermen, websites en andere informatiesystemen burgers oproepen om uit te kijken naar een vermist kind. Dit jaar werd het systeem dus al vijf keer ingezet, in 2019 was het vier kaar en de andere jaren gemiddeld twee keer.

Drie oproepen dit jaar bleken helaas tevergeefs. De kinderen waren om het leven gebracht, dat ging om de 9-jarige Gino, de 4-jarige Belgische Dean. De 10-jarige Hebe bleek te zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Twee andere kinderen uit Lelystad en Den Haag werden levend teruggevonden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd