Zeer grote uitslaande brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Forepark Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Een bedrijfsverzamelgebouw op het Forepark aan de Rhone in Den Haag is woensdagmiddag compleet verloren gegaan door een zeer grote uitslaande brand. Rond 12.00 uur werd de brand ontdekt, en de brandweer rukte met groot materiaal uit. Binnen enkele minuten stond een groot gedeelte van het pand al in de brand en was er sprake van zwarte rookwolken die tot in de verre omgeving zijn te zien.

De hulpdiensten schaalden op naar Zeer Grote Brand met GRIP-1. Dit om de communicatie tussen de hulpdiensten ter plekke af te handelen. De brandweer is met veel mankracht en blusvoertuigen ter plaatse. Zo zijn er meerdere hoogwerkers en tankautospuiten ingezet om de brand te blussen.

- Advertisement -

Naast de brandweer van Den Haag krijgen zij ondersteuning van de collega’s uit Delft, Leiden, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. Om de brand in kaart te brengen wordt er een drone ingezet om boven het pand te kijken. Een blusrobot moet veilig blussen van binnen mogelijk maken.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De veiligheidsregio geeft aan dat het volledige pand als verloren moet worden beschouwd. Hoeveel bedrijven er op dit moment zijn getroffen is onbekend.

Vanwege de veiligheid en werkruimte voor de hulpdiensten is de omgeving groots afgezet. Mensen die stonden te kijken zijn inmiddels weggestuurd. Op de naastgelegen A4 is een snelheidsbeperking van kracht.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd