Kudde schapen verlaten plaats ongeval, politie start achtervolging in Rotterdam-Prinsenland

Date:

Share post:

Rotterdam – Op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam heeft woensdagavond een kudde losgebroken schapen een ongeval veroorzaakt. Een automobilist reed ter hoogte van de Prinsenlaan tegen één van de schapen. De schapenkudde verlieten vervolgens de plaats van het ongeval.

De politie kreeg meerdere meldingen binnen waar de schapen zich zouden bevinden. Uiteindelijk bleken ze door de Rotterdamse wijk Prinsenland te wandelen. Agenten probeerden de schapen op één plek te krijgen, maar dat bleek geen gemakkelijke uitdaging. De schapen liepen van de Rietkerkweg naar de Prins Alexanderlaan en de Dosiostraat. Uiteindelijk wisten agenten de schapen klem te rijden op de Vignolastraat met de Michelangelostraat.

- Advertisement -

De schaapherder was inmiddels gevonden en was kort na het klemrijden vrij snel ter plaatse. Met behulp van een hond zijn de schapen naar een veilig stukje weiland gebracht. De schaapherder heeft vervolgens het terrein afgezet met schriknetten.

De schapen hadden behoorlijk ver gelopen. De schapen zijn vanaf het Helsinkipad in Rotterdam gekomen, enkele kilometers verderop. Daar blijkt dat vandalen de schriknetten hebben omgetrokken waardoor de schapen vrij aan de wandel konden gaan. Het is ook niet de eerste keer dat er iets met de schapen gebeurd. Eerder werd er al een schaap doodgebeten door een hond, of verminkt.

Schaapherder verplaatst de schapen over de Michelangelostraat
Het vernielde hekwerk op het Helsinkipad
De schapen werden gevangen op de Vignolastraat

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd