Politie neemt vuurwapen en zeven auto’s in beslag bij grootschalige controle in Rotterdam-Delfshaven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft donderdag een grootschalige politieactie georganiseerd in Rottterdam-Delfshaven. Tijdens de actie zijn auto’s in beslag genomen, tienduizenden euro’s aan belastinggeld gevorderd en een vuurwapen van de straat gehaald.

Tussen 15.00 en 21.30 uur controleerden tientallen agenten verschillende personen. Op het metrostation Marconiplein werd er onder andere preventief gefouilleerd. Op diverse plekken stonden ANPR-camera’s die automobilisten op kenteken scanden. De zogenoemde “hits” werden door motoragenten opgespoord en naar de controleplaats op de Mullerpier gebracht.

- Advertisement -

Op het Lloyd Multiplein werden de automobilisten aan een controle onderworpen. Daar zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld. Uiteindelijk werden er 7 voertuigen in beslag genomen, en inde de belastingdienst 52.000 euro aan openstaande vorderingen.

Bij de controles rondom het metrostation werden meerdere messen aangetroffen. Ook werden twee neppe en een echt vuurwapen aangetroffen. De persoon die het echte vuurwapen bij zich had, liep al met een enkelband en schorsende voorwaarden. Hij kon gelijk worden teruggebracht naar de gevangenis.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

School ontruimd door brand in prullenbak Maashavenweg Rotterdam

Rotterdam - In het toilet van het Young Rotterdam College aan de Maashavenweg in Rotterdam is vrijdagmiddag brand...

Sishalounge doelwit van nachtelijke explosieSchiedamseweg Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er rond 04:50 een explosie plaatsgevonden bij een...

Uithalers leiden naar drugsvangst in lege container Rotterdamse Waalhaven

Rotterdam - De Douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd 'empty...

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...