Drie verdachten aangehouden voor witwassen in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De politie heeft maandag 7 november drie personen aangehouden op verdenking van witwassing. Het gaat om twee mannen (48 en 50) en een 68-jarige vrouw. De FIOD maakte dinsdagmiddag bekend dat ze waren opgevallen na een signaal dat zij mogelijk betrokken waren bij witwassen in de vastgoedsector.

De FIOD viel twee bedrijfspanden en twee woningen in Rotterdam binnen. Daarbij werd er beslag gelegd op de administratie, 15.000 euro aan contant geld, een auto en diverse bankrekeningen. Uit het onderzoek bleek dat de drie een te laag inkomen om de meerdere panden in hun vastgoedportefeuille te kunnen veroorloven.

- Advertisement -

De panden zou worden bekostigd door leningen bij particulieren. Daarbij viel op dat er opvallend korte looptijden en hoge percentages voor het einde van de looptijd werden afgelost.

Het luxe leventje van de 50-jarige verdachte viel ook op. Hij ging vaak duur op reis, en reed in een zeer luxe auto.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd