Agent meerdere malen overreden; getuigen gezocht Jacominastraat Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een politieagent is op donderdagavond 27 oktober overreden door een auto toen hij deze wilde controleren.

De twee wijkagenten liepen in de wijk toen zij een mogelijke drugsdeal zagen. In de wijk is al veel drugsoverlast waardoor er al extra wordt gesurveilleerd door de politie. Er waren op de Jacominastraat in de Afrikaanderwijk een aantal mannen dozen aan het overhevelen tussen twee auto’s. Dit zagen de agenten gebeuren en liepen naar de auto’s toe. Eén van de auto’s stond geparkeerd, de andere stond midden op de weg. Die laatste reed weg, maar de geparkeerde bleef staan.

- Advertisement -

De agenten spraken de bestuurder van de geparkeerde auto aan. De motor liep nog. De agenten vroegen of zij in de dozen mochten kijken, maar dit weigerde de bestuurder. Op het moment dat de agenten om een identiteitsbewijs vragen rijdt de man achteruit over de voet van één van de agenten. Door de bumper wordt de agent achterover geduwd en valt hierdoor hard op de grond. Dit doet de bestuurder niks en rijdt vervolgens vooruit over de been van de agent, die vervolgens bewusteloos raakt. De collega lost een waarschuwingsschot maar dit mocht niet baten, en de bestuurder rijdt weg.

In het ziekenhuis blijkt het letsel gelukkig mee te vallen: de agent had ‘alleen’ een hoofdwond en meerdere kneuzingen. Verder is het bont en blauw.

Op camerabeelden in de buurt is te zien dat de Audi RS3 op hoge snelheid weg rijdt richting de Pretorialaan, en vervolgens de Hillevliet op. Vervolgens vermoedelijk de Balsemienstraat in. Later die avond is de Audi teruggevonden in de wijk Bloemhof.

De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u camerabeelden van de avond, denk bijvoorbeeld ook aan deurbellen, laat het de politie weten. Dit kan via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

- Advertisement -

Gerelateerd