Zeven aanhoudingen na mishandeling en vernedering bij Feyenoord-wedstrijd in De Kuip

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/regio – Zeven ‘Feyenoord-supporters’ verpestten deze zomer de dag en de wedstrijdbeleving van twee jonge Groningse Feyenoord-liefhebbers. Zij intimideerden en mishandelden een 21-jarige man die daar met zijn 16-jarige broertje was.

Op 24 juli was in voetbalstadion De Kuip een vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Lyon. Een 21- jarige jongen was hiervoor samen met zijn 16- jarige broertje vanuit Groningen naar Rotterdam gekomen. Dit 16-jarige broertje had na lang sparen twee kaartjes voor deze wedstrijd kunnen kopen.

- Advertisement -

Beiden jongens waren al jaren Feyenoord-fan maar hadden zelden een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip bij kunnen wonen. Door omstandigheden had de 21-jarige jongen deze dag alleen een sportbroek met FC Groningen-logo bij zich en had die dus ook aan in het voetbalstadion tijdens de wedstrijd.

Mishandeling en vernedering
De broek was blijkbaar genoeg reden voor een zevental andere supporters om verhaal te komen halen. Een half uur na de start van de wedstrijd kwam de groep op de 21-jarige man aflopen.

De groep scheldt de man uit. De 21-jarige supporter wordt geslagen en geduwd en komt ten val. Hardhandig wordt vervolgens zijn sportbroek uitgetrokken en afgepakt. Het 16-jarige broertje moet het hele gebeuren aanschouwen.

De jongen moet de rest van de wedstrijd zonder broek uitzitten en ook de reis terug zonder broek doen. Bij het verlaten van het stadion is het overigens nog niet klaar: ook daar zoekt de groep de confrontatie weer op. Opnieuw wordt het slachtoffer geduwd en uitgescholden.

Onderzoek
Nadat de 21-jarige Groninger aangifte deed, opende de politie het onderzoek. Rechercheurs wisten de identiteit van alle zeven daders te achterhalen. De zeven verdachten, tussen de 22 en 39 jaar afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Oud Gastel, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel, zijn in september en oktober aangehouden.

Het onderzoek gaat verder, waarbij wordt onderzocht wie precies wat heeft gedaan tijdens het incident. Afhankelijk daarvan besluit het Openbaar Ministerie wie zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...

Celstraf, TBS en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeval Maasboulevard Rotterdam tijdens Wereldhavendagen

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 29 februari acht jaar celstraf, TBS met dwangverpleging en een rijverbod...

Vijf personen nagekeken na brand in matras Brouwersstraat Rotterdam

Rotterdam - In de Brouwersstraat in Rotterdam heeft woensdagavond brand gewoed in een woning. Door de brand moesten...