Slachtoffer fatale schietpartij Zuidland betreft 41-jarige Danny de Vries (video)

Date:

Deel bericht:

Zuidland – Het slachtoffer van de schietpartij op de Zoetemanring in Zuidland betreft de 41-jarige Danny de Vries uit dezelfde plaats. De man werd rond 22.30 uur op een parkeerplaats vlak naast zijn huis met het Maalsteen doodgeschoten.

- Advertisement -

Hulpverleners werden opgeroepen dat er op straat een persoon niet aanspreekbaar lag. Diverse hulpverleners waaronder de politie, brandweer, Mobiel Medisch Team en ambulancepersoneel kwamen met spoed ter plaatse, het bleek allemaal tevergeefs. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Vluchtauto gecrasht

Terwijl hulpverleners bezig waren met de verzorging van de man, kreeg de politie van oplettende getuigen een kenteken door van de vermoedelijke vluchtauto. Agenten zaten de verdachte al snel op de hielen en gaven deze een stopteken. De bestuurder negeerde deze en ging er pijlsnel vandoor. Op de Markweg ter hoogte van de A15 ging het mis en raakte de verdachte de macht over het stuur kwijt. Een harde crash was het gevolg en de verdachte een 35-jarige man uit Weert werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij inmiddels uit is ontslagen.

Tijdens het doorzoeken van de auto, bleek dat er een vuurwapen op de bijrijders stoel lag. Het vuurwapen is door specialisten van de politie onklaar gemaakt en veiliggesteld. Op de auto, een grijze Peugeot 206 zaten valse kentekenplaten. De auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachte betrokken is geweest bij de schietpartij. Onderzoek moet uitwijzen of er met het gevonden vuurwapen is geschoten, bij het incident.

Onderzoek

Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn kort na het incident begonnen met een grootschalig sporenonderzoek. Zwarte schermen werden geplaatst, en een tent werd over het stoffelijk overschot van de man geplaatst.

Ook is er een buurtonderzoek gehouden, mensen die nog niet waren gehoord op de bewuste zondagavond zijn de volgende ochtend alsnog bezocht.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben op de avond van het dodelijk schietincident en/of in de dagen vooraf. Ook wanneer u over een cameradeurbel bezit of een auto met cameraopname komt de politie graag met u in contact. Hoe klein iets soms ook lijkt, alle informatie kan de politie helpen in dit onderzoek. Contact opnemen kan via politie.nl

Slachtoffer

Het slachtoffer betreft de 41-jarige Danny de Vries, dat meldt de Telegraaf. Het lijkt er sterk op dat hij doelbewust is vermoord. Alle kenmerken van het schietincident lijken sterk op een liquidatie. Acht jaar geleden kwam Danny de Vries in beeld bij het programma Undercover in Nederland. Hij handelde in de EPO en andere middelen die sportprestaties bevorderen. Bij zijn ontmaskering was hij openhartig, en verklaarde aan Stegeman ermee te stoppen.

Het is onbekend waarom hij is doodgeschoten. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgestart, om zo snel mogelijk feiten boven water te krijgen. Het slachtoffer woonde in Duitsland. Hij laat zijn vriendin en twee jonge kinderen achter.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Een klassieker: brandweer rukt uit voor kat op het dak Speerpunt Zuidland

Zuidland - De brandweer is deze middag uitgerukt voor wel een hele klassieke melding. Er zat namelijk aan...

Trailer komt in sloot terecht na ongeval tussen trekker en auto Kerkweg Zuidland

Zuidland - Vanavond vond er op de Kerkweg in Zuidland een ongeval plaats tussen een trekker en een...

Brandweer rukt uit voor fietslampje in de sloot Maalsteen Zuidland

Zuidland - Vanavond trof de politie een fietslampje welke aan het branden was aan in de sloot aan...

Brandweer voert nacontrole uit bij kinderopvang na rook uit oven Dr W. Dreesstraat Zuidland

Zuidland - De brandweer is vanmiddag ter plaatse gekomen bij de kinderopvang in basisschool de Aanwas aan de...