Overheid verstuurt testbericht NL-Alert op 5 december

Date:

Share post:

Landelijk – Op maandag 5 december verstuurt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert testbericht. Daarbij kunnen mensen ervaren hoe het alarmbericht klinkt en eruitziet, en kunnen ze gelijk zien of hun telefoon een bericht ontvangt.

Inmiddels bestaat NL-Alert tien jaar en is al ruim 1.100 keer ingezet bij verscheidene situaties. Van grote branden en onverwacht noodweer, tot de huldiging van Feyenoord en een ontsnapte gifslang.

- Advertisement -

De overheid verstuurt tweemaal per jaar een testbericht: op de eerste maandagen van juni en december. In het testbericht staat duidelijk dat het om een test gaat. Je hoeft dus niets te doen. Het testbericht ziet er zo uit:

“NL-Alert 05-12-2022 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english”

Let op: het NL-Alert kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt.

Iédereen direct informatie bij een noodsituatie
NL-Alert waarschuwt en informeert je wanneer je in de buurt van een noodsituatie bent. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Zo werkt NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Als je een NL-Alert binnenkrijgt, hoor je een doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel aanstaan. Verder hoef je niets in te stellen. NL-Alert is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Daarnaast is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Volgende testbericht
Met het NL-Alert testbericht ervaar je hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Het volgende NL-Alert testbericht ontvang je op maandag 5 juni 2023 rond 12.00.

- Advertisement -

Gerelateerd