Celstraf en tbs met dwangverpleging voor plegen ontucht en ombrengen 14-jarige Esmee

Date:

Deel bericht:

Regio Leiden – De 33-jarige turnleraar Olivier van de G. is veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De man pleegde ontucht met 14-jarige Esmee en bracht haar op 30 december 2021 om het leven.

Op oudejaarsdag zag een buurtbewoonster hoe een meisje roerloos tegen een boom zat in een park aan de Melchior Treublaan in Leiden. Ze durfde zelf niet te kijken, maar vroeg wat sporters om te gaan kijken. Die stelden vast dat het meisje was overleden.

- Advertisement -

Het slachtoffer bleek de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. De politie startte direct een groot onderzoek en dezelfde dag nog werd haar turnleraar, Olivier van de G., aangehouden.

Relatie
Het bleek dat de twee een relatie hadden met elkaar, uiteraard geheim voor de buitenwereld. Uit verklaringen van de verdachte blijkt dat hij in paniek raakte van het idee dat de relatie bekend zou worden. Er zou ook regelmatig ruzie zijn als ze dreigde het uit te maken.

De ruzie op 30 december sloeg om in een ‘stoeipartij’, zoals ze dat vaker zouden hebben. Van de G. verklaarde dat hij die dag plots merkte dat Esmee niet meer ademde. Hierna heeft hij Esmee weggebracht naar Leiden. Vervolgens stuurde hij nog ‘bezorgde’ berichtjes naar haar telefoon, om de indruk te geven dat hij onschuldig was.

Seksuele voorkeur voor minderjarigen
Olivier van de G. is onderzocht in het Pieter Baan-Centrum. Deskundigen stellen vast dat de man een seksuele voorkeur heeft voor tienermeisjes en dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft.

Doodslag
Twee weken geleden eiste het OM 14 jaar celstraf en tbs met dwang. De rechtbank acht de verdachte schuldig aan doodslag, het wegvoeren van het lichaam, ontucht en het bezit van kinderporno.

Van de G. handelde uit een ‘gemoedsopzwelling’. Er was geen vooropgezet plan om Esmee om het leven te brengen. Hij was eerder gewaarschuwd over zijn omgangswijzen met minderjarigen. Wel onderschrijft de rechtbank dat de turnleraar verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank heeft Olivier van de G. een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd, tezamen met tbs met dwangverpleging.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

14 jaar celstraf en tbs geëist voor ombrengen 14-jarige Esmee

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar celstraf en tbs geëist tegen de 33-jarige turnleraar Olivier van de G....

Hulpdiensten zoeken naar “parachutist” te water Langeraarse Plassen Ter Aar

Ter Aar - De hulpdiensten rukten zondagavond rond 18.00 uur uit voor een melding van een mogelijke neergestorte...

Zeer grote uitslaande brand in fietsenwinkel Torenvlietslaan Valkenburg

Valkenburg - In een fietsenwinkel Hoekstra Wheels aan de Torenvlietslaan in Valkenburg is een zeer grote brand uitgebroken....

Man valt van steiger bij watersportcentrum Oude Wetering

Oude Wetering - Een man is zaterdagmiddag te water geraakt bij watersportcentrum Braassemermeer in Oude Wetering. Het slachtoffer...