Moeder, buurman en politieagent onder gewonden steekpartij Molenlaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij het drama dat zich maandagavond 5 december afspeelde op de Molenlaan in Rotterdam-Hillegersberg zijn drie personen neergestoken. Dat laten buurtbewoners weten aan Rijnmond. Het gaat om de 53-jarige moeder van de dader, een toegesnelde 44-jarige buurman en een politieagent. De 19-jarige dader werd door de politie neergeschoten.

Aan het begin van de avond rukten hulpverleners uit na een melding van een steekpartij. Eenmaal ter plekke was er sprake van veel paniek, en meerdere slachtoffers. Een agent die de dader probeerde te arresteren werd gestoken, een collega van de agent schoot vervolgens meerdere keren op de verdachte. Deze werd geraakt en viel zwaargewond neer op straat.

- Advertisement -

Binnen een mum van tijd stond de Molenlaan vol met meerdere ambulances, een traumateam en tal van politiewagens. Ook de Koninklijke Marechaussee was toegesneld om te assisteren. Alle vier de slachtoffers werd snel naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers die waren gestoken zijn aanspreekbaar en niet in levensgevaar. Het is nog niet bekend hoe het met de 19-jarige dader gaat.

Wat er precies is gebeurd voorafgaand aan het incident is niet bekend. De dader zou eerst zijn moeder hebben aangevallen. Een buurman die zich over de moeder ontfermde werd ook neergestoken. De dader zou vervolgens door een politiewagen zijn aangereden. Die wist de agent alsnog te steken.

De Rijksrecherche is een onderzoek gestart op het plaats delict. De Molenlaan – die een als een belangrijke verkeersader wordt gebruikt – werd urenlang afgesloten vanwege het onderzoek. Forensisch Medewerkers van de Eenheid Den Haag hebben de Rijksrecherche ondersteund. Dat is gebruikelijk wanneer er door een politieagent zwaar geweld is gebruikt.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd