IBC-containers met vermoedelijk drugsafval aangetroffen op Parallelweg-Zuid Nieuwerkerk aan den Ijssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk a/d IJssel – Zaterdagavond 17 december zijn twee IBC-containers met mogelijk drugsafval gevonden langs de Parallelweg-zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas). Ook de brandweer is gealarmeerd, omdat de vaten lekken.

De vaten werden door een automobilist die bijna op één van de containers was gebotst aangetroffen. Hij beveiligde de container en belde vervolgens de hulpdiensten. Die schaalden direct fors op, omdat niet bekend is wat er in de vaten zit, en of het een gevaar was voor de omgeving.

- Advertisement -

Het lijkt erop dat de vaten in alle haast zijn gedumpt. Dat komt omdat ze vrijwel midden op de rijbaan lagen. Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft de inhoud onderzocht en constateerde dat er geen giftige dampen vrijkwamen. Wel was er sprake van een zure inhoud, het gaat vermoedelijk om chemicaliën die worden gebruikt bij het produceren van drugs.

De gemeente Zuidplas is begonnen met het opruimen van de vaten. Hiervoor moest er een speciaal team ter plaatse komen. Omdat de inhoud niet meer in de containers zat, moeten er grote stukken berm en wegdek worden gereinigd. Ook het hoogheemraadschap is in kennis gesteld. De reiningskosten door de dumpingen loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro’s.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...

Gewonde bij overval Primera in winkelcentrum Dorrestein Nieuwerkerk aan den Ijssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op zaterdagmiddag, vlak voor 17 uur, is de boekwinkel Primera in winkelcentrum Dorrestein...