Tientallen ongelukken door gladheid in omgeving Rotterdam, mee met autoberger TowTruckTim van Roos Autoberging (video)

Date:

Deel bericht:

Als het zondagavond rond 19.30 uur begint te regenen in de regio Rotterdam gaan alle seinen op rood voor Rijkswaterstaat en autobergers. Binnen een mum van tijd stromen de meldingen van ongelukken binnen bij de bergers, zo ook bij Roos Autoberging in Schiedam.

Onderweg naar het depot van Roos Autoberging tref ik meerdere gestrande automobilisten aan. Op het punt tussen de Giessenbrug de afrit Schiedam in de richting van Hoek van Holland staan vijf automobilisten op de vluchtstrook. Een aantal van hen staan met zichtbare zware schade in de vangrail. Op onderstaande video is op 52 seconden te zien dat in de tegengestelde rijrichting een automobilist opnieuw een spin maakt.

- Advertisement -

Waar normaliter in het weekend slechts één autoberger actief is, zijn vanavond alsnog vijf andere collega’s opgetrommeld. Het blijkt een avond te worden van heel veel ongevallen door gladheid. Binnen een mum van tijd wordt de ene na de andere melding in het systeem ingeschoten, er gaat een zoemer af en tijd voor koffie is er niet. De bergers stappen in hun vrachtwagen op weg naar nieuwe gestrande automobilisten.

 

Elke berging heeft van Rijkswaterstaat één of meerdere Rayons om in te mogen werken. Dat betekent dat zij de Incident Management (IM) meldingen afhandelen voor Rijkswaterstaat. Dit houdt in dat een voertuig welke betrokken is bij een ongeval of met pech staat zo snel mogelijk van de weg moet worden gehaald.

Zo rond 21.00 uur komt autoberger Tim op kantoor aan, hij hijst zich snel in zijn werkuniform en laat de motor van de takelwagen vast warm draaien. Al snel moeten we op pad, want ter hoogte van de afrit Rotterdam-Delfshaven staan meerdere voertuigen door een ongeluk.

Eenmaal aangekomen is het een ravage, en is het een wonder dat niemand gewond is geraakt. Tim maakt zo snel mogelijk de auto’s vast op de takelwagen zodat de weg weer vrijgegeven kan worden. Een toevallig passerende medewerker van het transplantieteam heeft het ongeluk beveiligd. Ondanks de rode kruizen zijn er toch voldoende automobilisten die op de afgekruiste rijstroken blijven rijden, levensgevaarlijk! Ambulances rijden met zwaailichten en sirenes voorbij, en de ene na de andere strooiwagen passeert het ongeval. Andere collega’s van Tim zijn druk bezig met het opruimen van de verongelukte voertuigen op de andere rijrichting.

Als we rond 22.30 uur aankomen op het depot, staan er meer dan 16 beschadigde auto’s. Van twee auto’s is de klap zo hard geweest dat er geen motorblok meer in de voertuigen zit. Automobilisten zitten in het kantoor schadepapieren in te vullen, onder andere voor de verzekering.

Naast de ongevallen op de weg, stonden er ook nog mensen met pech. Een bestuurder van een bestelbus op de A4 kreeg motorpech net na de Beneluxtunnel, hij heeft vanwege de drukte ruim een uur moeten wachten voordat de bergers konden komen. Dat laat goed zien hoe druk het is, want normaliter zijn bergers binnen 20 minuten ter plaatse.

 

Rond 00.00 uur zijn de meeste bergers weer terug op het depot aan de van Heekstraat in Schiedam. Bijna 20 voertuigen zijn er op gehaald, in totaal gebeurden er in de omgeving van Rotterdam meer dan 70 ongelukken. Het ging mis op de A12 bij Bleiswijk, waar een vrachtwagen door een vangrail heen boorde. En op de N470 waren ook meerdere voertuigen in de slip geraakt, de weg zelf leek wel een ijsbaan.

Twee bergers blijven achter, en gaan vast werkzaamheden verrichten zodat de auto’s van de pechvogels zo snel mogelijk op transport naar het schadebedrijf gebracht kunnen worden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...

Woningcoöperaties opgescheept met miljoenenschade door explosies

De schade die ontstaat door de vele explosies in Rotterdam en Omstreken loopt tot in de miljoenen. Veel...

Overvaller komt uit plafond van tankstation Prinsenlaan Rotterdam

Rotterdam - Een medewerker van een tankstation aan de Prinsenlaan in Rotterdam is zich maandagmorgen kapot geschrokken toen...