Zeer Grote Brand in bedrijfspand aan Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel (Video)

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In een bedrijf aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel dat onder andere loempia’s maakt, is maandagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand uit het dak.

De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand. De rookontwikkeling was inmiddels flink toegenomen en trok richting een deel van Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam Nesselande.

- Advertisement -

De brandweer wist in eerste instantie, door de inzet van een schuimblusvoertuig de grootste vlammen te bedwingen. Al snel bleek dat de brand zo heet was geworden, dat in het pand de brand zichzelf flink had uitgebreid. Hierop werd besloten om het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Tegen 09.00 uur sloegen de vlammen opnieuw uit het pand, hierop kan het grootste gedeelte van het bedrijfsverzamelgebouw als verloren worden beschouwd. Grote vlammen verwoesten in een mum van tijd grote delen van het pand. Opnieuw trok een grote zwarte rookwolk richtingen de woonwijken. Hierop heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL-alert laten uitzenden.

Rond 10.00 uur was de brand opnieuw onder controle. Het pand is zo goed als uitgebrand op het gedeelte waar de brand is ontstaan. Het nablussen gaat nog zeker uren duren. Hoeveel ondernemers er precies zijn getroffen is niet bekend.

Vanwege de brand en de vele bluswagens is de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de Laan van Avant-Garde in Nieuwerkerk aan den IJssel afgesloten. Ook de Burgemeester Schalijlaan is tussen de Hoofdweg en het Ringspoor afgesloten voor al het verkeer.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie verricht urenlang onderzoek tijdens reconstructie dodelijk ongeluk Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - Zondagochtend 3 december heeft de Politie een reconstructie-onderzoek uitgevoerd op de Maasboulevard. Hiervoor was de weg...

Melding woningbrand blijkt gelukkig loos alarm Pietersberg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is zondagmiddag opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de...

Auto’s glijden van Oudelandsedijk in Abbenbroek

Abbenbroek - Op de Oudelandsedijk in Abbenbroek zijn zondagmorgen 3 december meerdere auto's van de weg geraakt door...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...