Zeer Grote Brand in bedrijfspand aan Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel (Video)

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – In een bedrijf aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel dat onder andere loempia’s maakt, is maandagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand uit het dak.

De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand. De rookontwikkeling was inmiddels flink toegenomen en trok richting een deel van Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam Nesselande.

- Advertisement -

De brandweer wist in eerste instantie, door de inzet van een schuimblusvoertuig de grootste vlammen te bedwingen. Al snel bleek dat de brand zo heet was geworden, dat in het pand de brand zichzelf flink had uitgebreid. Hierop werd besloten om het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Tegen 09.00 uur sloegen de vlammen opnieuw uit het pand, hierop kan het grootste gedeelte van het bedrijfsverzamelgebouw als verloren worden beschouwd. Grote vlammen verwoesten in een mum van tijd grote delen van het pand. Opnieuw trok een grote zwarte rookwolk richtingen de woonwijken. Hierop heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL-alert laten uitzenden.

Rond 10.00 uur was de brand opnieuw onder controle. Het pand is zo goed als uitgebrand op het gedeelte waar de brand is ontstaan. Het nablussen gaat nog zeker uren duren. Hoeveel ondernemers er precies zijn getroffen is niet bekend.

Vanwege de brand en de vele bluswagens is de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de Laan van Avant-Garde in Nieuwerkerk aan den IJssel afgesloten. Ook de Burgemeester Schalijlaan is tussen de Hoofdweg en het Ringspoor afgesloten voor al het verkeer.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...