Klimaatactivisten bekladden ministeries in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een handjevol activisten van Extinction Rebellion hebben woensdagmiddag 21 december twee ministeries beklad. Ze eisen van de overheid dat er wordt gestopt met het subsidiëren van de fossiele industrie.

Als de klok 12 uur slaat, komen drie groepjes activisten in actie. Een klein groepje is de Utrechtsebaan (begin van de A12) opgelopen en trekken naar het deel dat ligt tussen het tijdelijke Tweede Kamergebouw en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Met spuitbussen wordt meermaals de boodschap ‘Stop de fossiele subsidies’ gespoten.

- Advertisement -

Diezelfde boodschap wordt ook gespoten op de gevel van het ministerie van EZK en het ministerie van Financiën die iets verder in het centrum is gelegen. De activisten gebruiken daarvoor biologisch afbreekbare krijtspray.

Zodra de politie lucht krijgt van de actie komen meerdere eenheden gelijk in actie. De actievoerders op de A12 worden vanwege de locatie direct aangehouden en afgevoerd. Bij de ministeries worden alleen een aantal activisten aangehouden die de gevel hadden beklad. Ook bij beide ministeries worden enkele aanhoudingen verricht. Twee vrouwen voor vernieling voor het spuiten van de spray en een andere vrouw voor het niet willen tonen van legitimatie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Dode na aanrijding met tram in Den Haag

Den Haag - Zondagavond 24 maart is een persoon overleden na een aanrijding met een tram. Dit gebeurde...

Overleden Hagenaar aangetroffen na vermeende schietpartij in Voorburg

Voorburg – Donderdag 21 maart is een 19-jarige Hagenaar overleden aangetroffen in een woning aan de Van Barbansonstraat...