Nieuwe opkomstpost feestelijk geopend Pascalweg Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Vanmiddag hebben burgemeester van Nissewaard Foort van Oosten en algemeen directeur van de veiligheidsregio Arjen Littooij een nieuwe opkomstlocatie geopend aan de Pascalweg in Spijkenisse.

De ideeën voor een opkomstpost stammen al uit 2015. De zorgen om aanrijtijden op Voorne-Putten waren er toen al. Er is lang gezocht naar een juiste locatie door de gemeente en veiligheidsregio. Door een goede samenwerking tussen de gemeente, waaronder wethouder Wouter Struijk die acute zorg in de portefeuille heeft, en de veiligheidsregio is deze locatie gevonden en een opkomstpost gerealiseerd.

- Advertisement -

In de post is er plek voor 4 ambulances. Vanaf februari zullen hier de diensten starten en kunnen ambulancemedewerkers in een rustige huiskamer wachten op een melding. Ook zijn er kleedkamers, douches, een keukentje en een vergaderruimte beschikbaar. Tot februari wordt de locatie gebruikt als post, dit betekend dat ambulances hier geparkeerd kunnen worden en medewerkers er gebruik van kunnen maken, maar diensten starten nog niet op de post. De post is klimaatvriendelijk gemaakt, zo is er gedacht aan milieuvriendelijke systemen, maar ook gerecyclede meubelstukken.

De opkomstpost moet een stap vooruit zijn om de aanrijtijden te verbeteren. Omdat het een opkomstpost en geen post is zullen er vaker ambulances op de locatie kunnen zijn, wat een groot voordeel is.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...