Nieuwe opkomstpost feestelijk geopend Pascalweg Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Vanmiddag hebben burgemeester van Nissewaard Foort van Oosten en algemeen directeur van de veiligheidsregio Arjen Littooij een nieuwe opkomstlocatie geopend aan de Pascalweg in Spijkenisse.

De ideeën voor een opkomstpost stammen al uit 2015. De zorgen om aanrijtijden op Voorne-Putten waren er toen al. Er is lang gezocht naar een juiste locatie door de gemeente en veiligheidsregio. Door een goede samenwerking tussen de gemeente, waaronder wethouder Wouter Struijk die acute zorg in de portefeuille heeft, en de veiligheidsregio is deze locatie gevonden en een opkomstpost gerealiseerd.

- Advertisement -

In de post is er plek voor 4 ambulances. Vanaf februari zullen hier de diensten starten en kunnen ambulancemedewerkers in een rustige huiskamer wachten op een melding. Ook zijn er kleedkamers, douches, een keukentje en een vergaderruimte beschikbaar. Tot februari wordt de locatie gebruikt als post, dit betekend dat ambulances hier geparkeerd kunnen worden en medewerkers er gebruik van kunnen maken, maar diensten starten nog niet op de post. De post is klimaatvriendelijk gemaakt, zo is er gedacht aan milieuvriendelijke systemen, maar ook gerecyclede meubelstukken.

De opkomstpost moet een stap vooruit zijn om de aanrijtijden te verbeteren. Omdat het een opkomstpost en geen post is zullen er vaker ambulances op de locatie kunnen zijn, wat een groot voordeel is.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote brand op volkstuinenvereniging Vreelust Tjalklaan Rotterdam

Rotterdam - op Volkstuinvereniging Vreelust aan de Tjalklaan in Rotterdam is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. Er zouden...

Verkeerschaos na ernstig ongeluk Hartelbrug Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagochtend 19 februari rond 10.07 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden. Het ongeval vond plaats aan...

Explosie veroorzaakt opnieuw veel schade aan voordeur Ravelstraat Capelle aan den IJssel

Ravelstraat, Capelle aan den IJssel - Maandagnacht 19 februari rond 3.13 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan...

Getuigenoproep na meerdere vernielingen in de wijk Ommoord in Rotterdam

Rotterdam - De Rotterdamse wijk Ommoord wordt op dit moment geteisterd door een reeks vernielingen van ruiten van...