Vrouw steelt auto in Maassluis en crasht op rotonde in Maasdijk

Date:

Deel bericht:

Maassluis – Een verwarde vrouw heeft vrijdagavond 23 december een voertuig gestolen aan de Stationsweg in Maassluis. Volgens de woordvoerder van de politie zaten de sleutels nog in de auto en was de vrouw ingestapt en weggereden. De eigenaar van het voertuig belde vervolgens direct de politie.

Onderweg naar de melding zag een politiewagen het desbetreffende voertuig rijden. De vrouw achter het stuur wilde niet stoppen, dit liep uit in een achtervolging. Tijdens de achtervolging heeft de vrouw diverse paaltjes en/of borden langs de weg geraakt.

- Advertisement -

De achtervolging ging vanaf Maassluis richting Maasdijk. Hierop werd de politie van basisteam Westland op de hoogte gebracht dat er een achtervolging hun kant op kwam. Op een rotonde op de Maasdijk in Maasdijk ging de vrouw letterlijk rechtdoor over de rotonde. Vanwege de hoge snelheid werd het voertuig hierdoor een klein stukje gelanceerd.

De vrouw kwam met het voertuig in de bosschages van de rotonde terecht, door de harde klap zijn ook stenen van de rotonde losgekomen. Het voertuig schoot vervolgens door tegen de vangrail. De vrouw stapte direct uit het voertuig en zette het op een rennen. Diverse politiewagens hebben enige tijd naar haar gezocht.

Uiteindelijk kwam de vrouw tevoorschijn en is zij direct aangehouden. ‘Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een vrouw met verward gedrag. Wij hebben (nog) geen indicatie van het rijden onder invloed. We gaan kijken wat voor hulp we in gang kunnen zetten voor deze mevrouw’, vertelt de woordvoerder van de politie.

De auto is meegenomen door een berger. De rotonde heeft forse schade. Op het wegdek lag ook een behoorlijke hoeveelheid brandstof. De gemeente is hiervoor ter plaatse gekomen

Bron en Foto: Jay Koek – 112maasmedia

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Aangereden voetganger (46) uit Maassluis overleden aan verwondingen

Maassluis - De voetganger die maandag 12 februari werd aangereden op de P.C. Hooftlaan in Maassluis is overleden...

Supermarkt Albert-Heijn overvallen Mesdaglaan Maassluis

Maassluis - Donderdagavond rond de klok van 19:00 uur heeft er een overval plaatsgevonden. De politie kreeg meerdere verontrustende...

Man (19) met vuurwapen aangehouden in Maassluis

Maassluis - Op zaterdag 3 februari heeft de politie een 19-jarige man aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden....

Woning van gezin onbewoonbaar na brand in woning van Speykstraat Maassluis

Maassluis - Een gezin van een woning aan de van Speykstraat in Maassluis kan voorlopig niet meer terug...