Stoomvorming in biomassacentrale doet brandweer uitrukken naar Violierenweg Bleiswijk

Date:

Deel bericht:

Bleiswijk – De brandweer is zondagavond met spoed uitgerukt voor een mogelijke brand in een bedrijfspand aan de Violierenweg in Bleiswijk. Uit het pand kwam veel rookontwikkeling, dat werd opgemerkt door voorbijgangers. Zij alarmeerden vervolgens de brandweer.

Ter plekke bleek dat er sprake was van witte rook, dit was vermoedelijk stoomvorming. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar middelbrand en zocht contact met de eigenaar. In het pand bleek een biomassacentrale te zitten, deze wekt energie op voor de kassen in Lansingerland.

- Advertisement -

De stoomvorming ontstaat door de verbranding van hout, als de druk dan te hoog wordt in de ketels, dan gaan deze letterlijk stoom afblazen. Van brand is geen sprake en de centrale is verder goed beveiligd.

Foto: Norbert Verhoeff

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd