Burger speelt voor politie en wordt gepakt met blauwe flitsers en politiesirene op privé auto

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagavond een auto in beslag genomen die was voorzien van blauwe flitslampen en een politiesirene. De automobilist viel op, nadat hij op dinsdagmiddag op de A29 gevaarlijke reed en seinde met zijn grote licht, de zwaailampen en de sirene. De bestuurder die van de weg werd gedrukt had echter het idee dat het niet om een politieauto ging en seinde de politie in.

De melder dacht in eerste instantie dat het een burgerauto van de politie was, maar was tegelijk ook zeer verbaasd over het rijgedrag van de bestuurder. De auto reed namelijk gevaarlijk over het verdrijvingsvlak, haalde met hoge snelheid meerdere keren rechts in en schroomde niet regelmatig de vluchtstrook ‘te pakken’. Na het doorgeven van het kenteken van de auto stelde de politie vast dat het om een auto van een burger ging en ging op zoek naar de auto.

- Advertisement -

Op de Pleinweg in Rotterdam werd de auto diezelfde avond rijdend aangetroffen. In de grill van de auto zaten inderdaad flitsers verwerkt, die leken op politieflitsers. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De politie maakt zeer regelmatig gebruik van burgerauto’s met zwaailicht en sirene (denk bijvoorbeeld aan de arrestatieteams) en rekent erop dat de andere weggebruikers daar op anticiperen. Dat een burger zijn auto tot ‘politieauto’ ombouwt, komt niet vaak voor en gelukkig twijfelde de melder terecht aan de situatie en maakte een juiste inschatting door de politie te bellen. Deze keer is het gelukkig goed afgelopen, maar dat zou met dergelijk rijgedrag zomaar anders kunnen zijn. Tegen de bestuurder van de aangepaste auto is proces-verbaal opgemaakt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd