Drugsbaas (67) leefde onder alias in Rotterdam, FAST NL houdt verdachte aan

Date:

Deel bericht:

Het FAST NL van de politie heeft op dinsdag 3 januari 2023 de schuilplaats achterhaald van een  67-jarige drugsbaas. De man is in België veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij is bekend onder vele aliassen en bleek zich schuil te houden op een adres in Rotterdam.

Door intensief speurwerk wist de politie hem daar te traceren. Omdat de man door de Belgische autoriteiten als vuurwapengevaarlijk was gekwalificeerd, werd de aanhouding gedaan door de DSI van de Landelijke Eenheid, waardoor de aanhouding veilig kon plaatsvinden. Er werden geen wapens aangetroffen, maar de veroordeelde bleek wederom in het bezit te zijn van een nieuwe, valse identiteit.

- Advertisement -

FAST NL kwam de man op het spoor nadat  men, op verzoek van het Belgische FAST team, op zoek ging naar de veroordeelde. Deze was in januari 2022 in België bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens het leiding geven aan een criminele organisatie die zich in de jaren 2016-2020 bezig hield met grootschalige import van zowel heroïne als cocaïne. Nadat FAST België aanwijzingen had gekregen dat de veroordeelde zich in Nederland zou bevinden werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd, waarna men FAST NL vroeg om onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde crimineel te doen. Dit leidde afgelopen dinsdag tot een succesvolle interventie. De overleveringsprocedure naar België is in gang gezet.

Onderzoeken van FAST NL worden uitgevoerd onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. FAST NL van de Landelijke Eenheid is aangesloten bij het European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) en is een samenwerkingsverband van opsporingsteams van politiediensten binnen de Europese Unie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...