Explosie bij woning in Nootdorp, 20-jarige Capellenaar aangehouden

Date:

Deel bericht:

Nootdorp – In de nacht van zaterdag op zondag 8 januari heeft er een explosie plaatsgevonden bij een rijtjeswoning aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp. Even later kon een verdachte uit Capelle aan den IJssel worden aangehouden.

De buurt werd rond kwart over één opgeschrikt door een harde klap. Een ontploffing zorgde voor een ravage bij een woning aan het plein.

- Advertisement -

Ten tijde van de klap was er niemand in de woning aanwezig. Het huis was namelijk al op last van de burgemeester voor vier weken gesloten, nadat in december ook al een explosie plaats had gevonden bij een woning iets verderop. Uit politie-onderzoek bleek toen dat de verkeerde woning doelwit was.

Getuigen zagen na deze ontploffing een auto wegrijden. De politie kon het voertuig herleiden en zagen deze rijdend op de snelweg. Daar kreeg de bestuurder, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, een stopteken en werd hierop aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

- Advertisement -

Gerelateerd