Verdachten uit Delft en Den Haag opgepakt voor dreiging met terroristisch misdrijf

Date:

Deel bericht:

Een 24-jarige man uit Delft en een 22-jarige man uit Den Haag zijn opgepakt voor het doen van een valse bommelding op een containerschip eind vorig jaar. Hun is een dreiging met een terroristisch misdrijf ten laste gelegd.

Op 22 december ontving de Belgische politie een anonieme melding dat containerschip de MSC Lorena zou ontploffen als het zou aanleggen in de haven van Antwerpen. Het schip moest rechtsomkeert maken en heeft daarna een week lang voor anker moeten liggen voor de Zeeuwse kust.

- Advertisement -

Het onder Panamese vlag varende schip was vanuit Senegal onderweg naar Antwerpen. Op 29 december kon het schip alsnog doorvaren naar de Antwerpse haven.

Aanhoudingen
De Nederlandse en Belgische politie hebben samengewerkt in het onderzoek. Eerder deze week werd de eerste verdachte uit Den Haag al aan. Donderdag 12 januari werd de 24-jarige Delftenaar ingerekend.

De politie houdt rekening met het scenario dat deze melding verband houdt met internationale drugshandel. Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur zetten het onderzoek voort.

Gert Wibbelink, diensthoofd van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid: “Het dreigen met een terroristisch misdrijf is een zeer ernstig strafbaar feit en niet zonder consequenties. In deze zaak is de intentie de financiële schade te verhalen op de verdachten. Het schip moest namelijk gedurende een week voor anker liggen, waardoor de vracht niet gelost kon worden. Daarnaast moet men zich realiseren dat bijvoorbeeld alleen al het uitlenen van een telefoon om een dreiging te uiten, enorme consequenties kan hebben”.

- Advertisement -

Gerelateerd