Schiedammer (52) aangehouden na DNA-match voor oude zedendelicten in Schiedam en Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen/ Schiedam – Een 52-jarige man uit Schiedam is vanochtend aangehouden als verdachte van ernstig zedendelicten die in 2010 plaats vonden in Schiedam en Vlaardingen.  De man kwam in beeld tijdens een grootschalig DNA-onderzoek.

Destijds waren de slachtoffers 13, 15 en 16 jaar oud. Twee ervan werden verkracht en bij de derde bleef het bij een poging daartoe. De dader kon niet gevonden en de zaak werd een zogeheten cold case.

- Advertisement -

In december 2021 presenteerde de politie en het Openbaar Ministerie Rotterdam een nieuwe techniek in deze zaak. Er kon een levensechte hologram worden gecreëerd van de verdachte en deze werd getoond aan het publiek.

Uiteindelijk kon de verdachte in beeld na een grootschalig DNA-onderzoek. De man zit momenteel vast en wordt verhoord. Hij wordt later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal besluiten of de man langer in voorarrest moet blijven.

- Advertisement -

Gerelateerd