Grote hoeveelheid lachgastanks gevonden in Haagse woningen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Tijdens doorzoekingen bij twee woningen in Den Haag zijn door de politie in totaal 482 lachgastanks in beslag genomen. De politie noemt de hoeveelheid ‘levensgevaarlijk’.

Na meerdere meldingen over een grote hoeveelheid lachgas in een garagebox gingen agenten maandag 16 januari op onderzoek uit. In de garagebox werden 243 volle flessen met ruim 700 liter lachgas en 116 lege flessen aangetroffen. De eigenaar van de garagebox moet zich later op het politiebureau melden.

- Advertisement -

Een dag later moesten agenten elders in de stad afgaan op een melding van een verward persoon. De man had een stoel uit het raam gegooid. Agenten die bij de woning aankomen, treffen de man aan met een ballon met lachgas aan zijn mond. De man werd overgedragen aan het zorgkader voor verdere hulp. In de woning werden 82 volle en 41 lege lachgastanks aangetroffen.

De politie noemt de hoeveelheid lachgas in de woning ‘levensgevaarlijk’ en benadrukt dat het om zeer brandbaar gas gaat. Bij brand of verwarming kunnen de flessen exploderen en kunnen zo een groot gevaar zijn voor de omgeving. De politie vraagt mensen om het te melden als zij vermoeden dat er ergens lachgas wordt opgeslagen.

Lachgasverbod
Met de ingang van het nieuwe jaar is ook het landelijke lachgasverbod ingegaan. Daarmee is het verboden geworden om lachgas (voor recreatief gebruik) in Nederland te vervoeren, te verkopen of in bezit te hebben.

De politie laat weten nog te werken aan een landelijk implementatieplan om de invoering van het verbod vorm te geven, maar tot die tijd al het lachgas die wordt aangetroffen wel in beslag te nemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Hellevoetsluis - Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat...

37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Boerengatbrug Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op zondag 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij...

Demonstranten van Extinction Rebellion bezetten Erasmusbrug

Rotterdam - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagmiddag de Erasmusbrug in beide richtingen geblokkeerd. Dat gebeurde rond het...

Twee gewonden en aanhoudingen na ruzie tussen minderjarige jongeren in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Woensdagavond 30 augustus rond 21.25 uur heeft er in een parkje van de H.S.B laan in...