Grote hoeveelheid lachgastanks gevonden in Haagse woningen

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Tijdens doorzoekingen bij twee woningen in Den Haag zijn door de politie in totaal 482 lachgastanks in beslag genomen. De politie noemt de hoeveelheid ‘levensgevaarlijk’.

Na meerdere meldingen over een grote hoeveelheid lachgas in een garagebox gingen agenten maandag 16 januari op onderzoek uit. In de garagebox werden 243 volle flessen met ruim 700 liter lachgas en 116 lege flessen aangetroffen. De eigenaar van de garagebox moet zich later op het politiebureau melden.

- Advertisement -

Een dag later moesten agenten elders in de stad afgaan op een melding van een verward persoon. De man had een stoel uit het raam gegooid. Agenten die bij de woning aankomen, treffen de man aan met een ballon met lachgas aan zijn mond. De man werd overgedragen aan het zorgkader voor verdere hulp. In de woning werden 82 volle en 41 lege lachgastanks aangetroffen.

De politie noemt de hoeveelheid lachgas in de woning ‘levensgevaarlijk’ en benadrukt dat het om zeer brandbaar gas gaat. Bij brand of verwarming kunnen de flessen exploderen en kunnen zo een groot gevaar zijn voor de omgeving. De politie vraagt mensen om het te melden als zij vermoeden dat er ergens lachgas wordt opgeslagen.

Lachgasverbod
Met de ingang van het nieuwe jaar is ook het landelijke lachgasverbod ingegaan. Daarmee is het verboden geworden om lachgas (voor recreatief gebruik) in Nederland te vervoeren, te verkopen of in bezit te hebben.

De politie laat weten nog te werken aan een landelijk implementatieplan om de invoering van het verbod vorm te geven, maar tot die tijd al het lachgas die wordt aangetroffen wel in beslag te nemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...