Pegida-voorman verscheurt Koran in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zondagmiddag 22 januari heeft de voorman van Pegida, Edwin Wagensveld, een Koran verscheurd tegen over het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag.

Wagensveld deelde eerder op social media dat hij in Den Haag een Koran zou verbranden. Eerdere aankondigingen van dergelijke acties in Rotterdam en Den Haag stuitte op veel verzet en zorgde ervoor dat hij werd aangehouden.

- Advertisement -

Tekst gaat verder onder foto

Bij een eerdere aankondiging om een Koran te vernietigen voor Rotterdam CS kwam een grote groep tegendemonstranten naar het station

Eerdere zaken werden geseponeerd, omdat de aanhoudingen niet rechtmatig waren. Wagensveld ziet de aanhoudingen dan ook als een inperking van zijn demonstratierecht en vrijheid van meningsuiting.

Geen risico op wanordelijkheden
Ditmaal zag de politie geen risico op wanordelijkheden, in tegenstelling tot de eerdere protesten, waardoor de Pegida-voorman actie mocht voeren. De enige voorwaarde was dat er geen vuur mocht worden gemaakt, omdat dit de regels in de APV van de stad inging.

Daarop werd de Koran verscheurd. Op social media is te zien dat Wagensveld op een later moment en een andere locatie alsnog de resten van de koran in brand heeft gestoken.

Zweden
Zaterdag 21 januari vond in Zweden een soortgelijke actie plaats. Daar werd een Koran verbrand voor de Turkse ambassade. Doordat de actie toe werd gestaan, is de relatie tussen Zweden en Turkije verder onder druk komen te staan.

- Advertisement -

Gerelateerd