Militairen in opleidingen oefenen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De mariniers in opleiding zitten in de laatste week van hun opleiding. In die week doen zij een aantal (grote) oefeningen. Zo hebben zij bijvoorbeeld maandag geoefend in het stadion van Excelsior en in de tramremise van de RET. Woensdag oefenden de mariniers in opleiding op De Hef en de Euromast.

Op de Hef moesten de mannen door gebruikt te maken van ‘catcrawl’ van de ene kant van De Hef naar de andere kant te komen, op grote hoogte. Catcrawl houdt in dat zij plat op de buik over de kabel moeten schuiven. Hierna moesten zij van hoogte naar beneden springen. Nadat zij hier klaar waren gingen zij door naar de Euromast waar zij moesten abseilen. Hierna waren ze nog niet klaar.

- Advertisement -

Woensdagavond zou er geoefend worden in een voormalig verzorgingshuis aan de Groene Tuin. Hierbij zouden ook helikopters van de luchtmacht meedoen. Deze oefening werd echter vanwege de ontstane mist op het laatste moment afgelast. Als de mariniers in opleiding de week goed doorkomen wacht vrijdag de rode baret op hen.

 

 

Bewoners van de Rotterdamse wijk IJsselmonde werden deze week gewaarschuwd voor geluidsoverlast door laagvliegende helikopters. Militairen zouden woensdagavond oefenen met aan dikke touwen uit stilhangende helikopters te klimmen. Die oefening is last-minute afgelast vanwege het slechte weer. Het zou daardoor niet veilig genoeg zijn.
In een voormalig verzorgingstehuis aan de Groene Tuin zouden transporthelikopters militairen afzetten. Een gevechtshelikopter zou dan het luchtruim bewaken terwijl de militairen aan touwen naar beneden moesten klimmen.
Door het slechte weer ging de oefening met de helikopters niet door. Een woordvoerder laat weten dat als het echt nodig was geweest, de militairen dit heus ook met slecht zicht door mist wel hadden gekund. Maar omdat het een oefening is, is voor ieders veiligheid besloten het helikopterdeel van de oefening achterwege te laten.
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd